Tertnes til semifinale – Tertnes

Tertnes til semifinale

Tertnes tok seg til semifinale i NM etter å ha slått Glassverket 26-23.

Det begynte oppskriftsmessig for Tertnes i kveldens kvartfinale i Haukelandshallen. Bergenserne tok relativt raskt ledelsen 6-3. Men da blåtrøyene kunne opparbeide seg et komfortabel ledelse da de ble tildelt 7meter og Glassverket ble tildelt 2 minutter utvisning, var det i stedet drammenserne som reduserte og vant perioden. Glassverket fikk etter hvert tro på at det var mulig å komme med en aldri så liten cupbombe i Haukelandshallen. Den gode perioden fortsatte for gjestene som satte fire mål på rad og snart var de i en to måls ledelse før Tertnes kom til hektene igjen. Mye takket være godt målvaktsspill av Aina Eide, som nettopp er tilbake etter et 14 dagers langt skadeavbrekk, gjorde at Tertnes kunne gå til pause med en to måls ledelse.

Ut over i andre omgang var det tett men Tertnes var foran med ett og to mål. Glassverket kjempet tapperet, men gang på gang ble hjemmelaget reddet av godt målvaktsspill enten det var Sakura Hauge eller Aina Eide som stod bakerst. Først da Linn Gossé satte inn 25-23 to minutter før slutt, og Sakura Hauge fulgte opp med en fin redning i det påfølgende Glassverket-angrepet, var Tertnes-avansementet i boks.
– Jeg synes vi møtte et bra lag, de holdt et ok nivå og når vi ikke var helt skjerpet, ble det så spennende som det ble, sa Tertnes-trener Tore Johannessen til Bergens Tidende etter kampen.

Tertnes tok seg dermed til semifinalen i NM hvor blåtrøyene kan møte enten Byåsen, Larvik eller Stabæk. Trekning foretas i morgen på håndballforbundets kontor kl.12:00.

Kampfakta:
Tertnes-Glassverket 26-23 (13-11)
Kvartfinale NM
Mål Tertnes: Marthe Reinkind 6, Linn Gossé 4(2), Marie Liljegren 4, Sissel Nygård Pedersen 4, Stine Lund Andreassen 3, Kristin Kaurstad 2, Jeanette Haga Holgersen 2 og Tonje Løseth 1
Toppscorer Glassverket: Mina Gustavsen 9
Utvisninger: Tertnes 2x2min og Glassverket 3x3min.