Hektisk og spennende – Tertnes

Hektisk og spennende

Sakura Hauge (bildet), har en hektisk uke foran seg, når Tertnes skal i ilden i både Postenliga og Europacup.

Onsdag reiser Tertnes til Oppland, hvor Gjøvik HK er vertskap.

– Denne kampen må vi vinne. Vi ønsker å befeste oss som et av topplagene, og da bør vi få med to poeng hjem her. Jeg mener vi er et klart bedre lag enn Gjøvik, og at full pott bør være innen rekkevidde, sier lagets trener Tore Johannessen.

Det har vært mange jevne og tette kamper for Tertnes så langt. Blir det det onsdag også?

– Foruten Njård, som i hvertfall så langt har skilt seg ut i bunnen, så er alle lagene i ligaen gode. Det kan være små marginer som avgjør om man vinner eller taper kamper, og vi må absolutt være topp skjerpet når vi entrer Tranberghallen. Det handler om å forberede seg godt, og at alle gjør sin oppgave korrekt. Får vi til å spille slik vi vil og kan, vinner vi, og da betyr det mindre om seieren blir liten eller stor. Og at det har vært mange jevne kamper så langt, kommer i tillegg ut av hvilke lag vi har møtt. Foruten den jevne kampen mot Flint synes jeg sesongen så langt har gått noen lunde etter planen,  sier han videre

Du har uttalt at du mener Tertnes bør score 30 mål i hver kamp?

– Jeg mener vi har potensiale til å klare det. Og vi er på vei. Vår største utfordring så langt har vært å erstatte Hege Vikebø i forsvar, noe som har tatt litt lengre tid en jeg trodde. Får vi forsvarspillet til å sitte kommer målene i kontra også. Vi er på vei dit nå.

Hva er Gjøviks sterke sider, og hvem må stoppes?

– De har en god målvakt, og en ny bakspiller fra Brasil. Hun skyter godt, og kan være farlig. Ellers så er jeg ikke så opptatt av deres styrker, men der i mot at våre jenter gjør sin jobb. Da vinner vi denne kampen.

Hvordan ser troppen ut?

 – Vår ene målvakt, Aina Eide, blir ikke med til Gjøvik. Det gjør at Sakura Hauge helst bør være  i slag, selv om vi tar med June Bergessen fra Fana. Ellers er de øvrige skadefri og klar, sier Johannessen.

Gjøvik HK – Tertnes starte klokken 18:00 i Tranberghallen.

 

Av: Svein Mjeldheim