10 år siden sist – Tertnes

10 år siden sist

Onsdag spiller Sakura Hauge (bildet) og Tertnes-damene om NM-finale i Oslo Spektrum lille nyttårsaften. Motstander er Stabæk, og en må tilbake 10 år for å finne første og eneste NM-finale på seniorsiden for blåtrøyene.

Vi må tilbake til sesongen 2001/02 for å finne forrige NM-finale for bergenserne. Den gangen ble det tap 21-18 i finalen mot Nordstrand, og finalen ble da spilt på vårparten. Dagens trener, Tore Johannessen, var også med i kulissene den gangen.

– Jeg trente rekruttlaget i klubben, og var dermed med på de fleste A-treningene sammen med Odd Egil Eidsæther og Oddvar Bjørnestad. Det var riktignok ikke plass til meg blant de fire lederne på benken i Oslo Spektrum, men jeg var med i opplegget rundt finalekampen. Husker det var to nervøse lag som ikke leverte noen minneverdig finalekamp med få mål, minnes Tertnes-treneren.

Onsdag er siste hinderet på vei mot en eventuell ny NM-finale for Marthe Reinkind & co. Motstander er Stabæk, som spiller om sin første seniorfinale. Ungjentene fra Bærum har vært en gjenganger i juniorfinalene på kvinnesiden de siste årene, og er nå i ferd med å ta steget. Kampene mot Tertnes har de siste gangene stort sett vært veldig jevne.

– Flere av de siste kampene mot Stabæk har blitt avgjort de siste minuttene, og jeg tror også det blir jevnt i morgen. For vår del har det sett vesentlig bedre ut på trening de siste dagene, etter 4 kamper på 8 dager inkludert tur til Moskva for kort tid siden. Jentene har sett veldig frem til denne kampen, og vi ønsker å revansjere serietapet fra tidlig i sesongen, avslutter Johannessen.

Kampen spilles i Nadderudhallen med kampstart kl.18:30. Finalemotstander for Tertnes eller Stabæk blir Byåsen eller Larvik, som gjør opp om den andre finalebilletten i Arena Larvik. NM-finalen spilles i Oslo Spektrum fredag 30. desember.Av: Torbjørn Iversen