Tertnes slet seg til seier Nye fjes tok tak

Tertnes avsluttet ikke juleferien før det var spilt 54 minutter av kveldens oppgjør mot Fredrikstad.

Skrevet av NTH

Tertnes måtte nemlig virkelig slite for å få med seg to poeng frakveldens kamp mot Fredrikstad. Bortelaget ledet i 54 minutter, men blåtrøyene fikk ristet av seg feriemodusen og leverte en seks minutters snuoperasjon som var nok til å vinne 26-22.

Den tidligere Fyllingen-spilleren og nå Fanajenten Birgitte Karlsen Hagen (17) fikk sindebut for Tertnes i kveld. Da hun kom innpå et stykke ut i første omgang takket hun umiddelbart for tilliten med å sette ballen rett i krysset i sitt første angrep. Også i sluttminuttene stod hun frem med godt forsvarsspill og gode valg i angrepsspillet og var dermed svært delaktig i snuoperasjonen.

- Vi la om til 4-2 i forsvar, og fant til slutt den aggressiviteten vi lette etter i førti minutter. Det var først da jeg skjønte at vi skulle klare dette, sier Tertnes-trener Tore Johannessen. til BT.

Også Cecilie Rasmussen som spilte sin andre kamp i eliteserie markerte seg. Hun fikk tillit fra start og satte inn fem mål i kveldens kamp.

De to poengen var viktige for Tertnes i dag. Forrige sesong var det nettopp to tap i januar måned som fratok Tertnes sjansen til å kjempe om sølvmedljene i siste del av sesongen.

Tertnes-mannskapet er nå på tredjeplass og i rute i henhold til årets målsetting. Nå står tøffe kamper mot Levanger(b), Stabæk(h) og Larvik(h) for tur.

 

Kampfakta:

Tertnes – Fredrikstad 26-22 (12-14)
Haukelandshallen, Postenligaen kvinner
Tilskuere: 1233
Dommere:
Tor Brede Launes og Per Olay Peersen
Mål for Tertnes:
Cecilie Rasmussen 5 mål, Stine Skogrand 1 mål, Linn Gossè 2 mål, Stine Lund Andreassen 6 mål 5, Birgitte Karlsen Hagen 2 mål, Marthe Reinkind 6 (1) mål, Marie Liljegren 4 mål.
Toppscorer Fredrikstad: Kamilla Ersek 8 (2) mål
Utvisninger
: Tertnes 1×2 min.

Lest om kampen: