Duket for nytt tøft oppgjør – Tertnes

Duket for nytt tøft oppgjør

Søndag drar Tertnes-jentene til Levanger for ny kamp i Postenligaen. Selv om dette bare er sesongens ellevte kamp, blir det sesongens første returoppgjør.

Tertnes møtte Levanger hjemme i serieåpningen i september. Den gangen vant bergenserne 28-22 etter at Levanger hadde ført store deler av første omgang. Tertnes-trener Tore Johannessen sa da at det eneste han var fornøyd med var at Tertnes klarte å endre kampbildet i annenomgang.

Tertnes-jentene vet de kan forvente seg et tøft oppgjør i Trønderhallen selv om det er hele åtte poeng som skiller lagene på tabellen. For ganske nøyaktig ett år siden møttes lagene til tilsvarende kamp. Også den gang jaktet Tertnes sølvmedaljer, men etter tap 26–21 borte mot den gang nedrykkstruede Levanger ble det en stygg strek i regningen og slutten på sølvjakten for bergenserne. Den feilen vil en nok ikke begå igjen.

Levanger har Rakel Dögg Bragadottir, Ramune Pekaskyte og Sidsel Terkelsen ute  med skader og graviditet, men har fått Arnhild Holmlimo tilbake for å avhjelpe back-krisen. Siden hun forlot Levanger i 2005, har Arnhild Holmlimo spilt for både Bækkelaget, Nordstrand og i tyske TV Granzach Handball i 3. Bundesliga. Da Levanger HK slet med skader høsten 2010 steppet hun også inn i et korttidsvikariat. Nå er hun på nytt på nytt å se i Levangerdrakten.

 

Men selv med flere sentrale spillere ute, har de vise bra takter i treningskamp mot Byåsen (vant 29-28) rett på nyåret, og fulgte opp med å slå Sola 27-21 i årets første kamp.Levanger_angrepres

Vi har sett nærmere på noe av det Levanger har prestert så langt denne sesongen.

Basert på de første 9 kampene har Levanger hatt 595 ballkontroller. Av disse er 221 satt i mål noe som utgjør 37 prosent av angrepene. 24% av angrepene ender med teknisk feil. Tertnes har tilsvarende tall på henholdsvis 40 og 22%.

 

 

Levanger_fase_mal

Trønderne scorer bort i mot tre firedeler av målene sine i etablert angrep. Ankomstfasen utgjør  12% av scoringene.

 

 

 

 

 

Levanger_angrepstrekk_mal

 

Det er registrert 525 angrepsoppstarter på Levanger av disser er det registrert at 193 av de blir mål. De fleste målene scorer trønderne etter såkalt presspill. Denne kategorien utgjør 41% av målene deretter er det overgangsspill som utgjør neststørste kategori med 22% av målene.

Den tidligere Bjørnar-spilleren Sara Andersson er lagets toppscorer. Hun har så langt denne sesongen scoret 49 mål og har en skudduttelling på 45%.

All statistikk er tatt fra Sideline Sport som er videoanalyseprogrammet Tertnes-trener Tore Johannessen bruker når han skal forberede laget til kampene i Postenligaen.

Hvordan tror du Tertnes klarer seg i denne kampen?
Bruk gjerne kommentarfeltet under.