Skal vinne de tre siste kampene – Tertnes

Skal vinne de tre siste kampene

Linn Gossé (bildet) og Tertnes har bestemt seg for å vinne de tre siste kampene i årets Postenliga for kvinner. Onsdag 7.mars reiser de til Oslo for å møte Njård i Nye Njårdhallen. Kampen spilles klokken 18.00 og vises på TV2 Sumo.

Det har gått litt opp og ned for Tertnes i årets sesong. Det har svingt fra veldig gode resultater på hjemmebane mot Byåsen og Stabæk til mer ujevne prestasjoner mot Flint og Sola. Etter en litt tung periode er det revansjelystne jenter som i morgen setter seg på flyet for å ta med seg to poeng tilbake til Bergen. Vi har snakket litt med Lin Gossé om onsdagens kamp og hvilke forventninger hun har til resten av sesongen.

I morgen skal dere spille mot Njård. Hvilke forventninger har dere til kampen?
– Vi reiser til Oslo for å vinne og har stor tro på at vi skal klare det. Etter hjemmekampen mot Sola hadde spillerne et møte og vi bestemte oss for å vinne 4 av de 5 siste kampene. Vi var ikke fornøyd med egne prestasjoner i kamp og følte også at vi hadde en down-periode på trening. Alle jentene var enige om å skjerpe opp forsvarsspillet, og det har vi allerede sett resultater av. Vi har sammen satt oss tydelige mål for avslutningen av sesongen. Jeanette Haga Holgersen er dessverre ute med skade, og blir ikke med på kampen mot Njård, forteller Linn.

Mange hadde regnet Tertnes som en av medaljekandidatene i årets Postenliga. Hvordan forklarer du at dere nå mest sannsynlig ender opp på 5.plass?
– Vi har hatt en sesong med utrolig mange skader. Av de 14 spillerne som var bankers før sesongen, står vi igjen med kun 7 stk. Dette betyr at vi har hatt mange unge spillere inn i løpet av sesongen, og det tar tid å sette sammen et nytt lag underveis. Det er utfordrende, men samtidig vil jeg understreke at de unge står frem og tar ansvar. Det er imponerende at spillere som Birgitte Karlsen Hagen og Cecilie Rasmussen tilpasser seg nivået så raskt. I tillegg til alle skadene, så hadde vi altså en veldig dårlig periode med tap mot Flint, Byåsen og Storhamar og ikke minst uavgjort hjemme mot Sola, fortsetter Linn Gossé.

Har du noen tanker om årets sluttspill?
– Ja, vi er ordentlige revansjesugne og ønsker å vise oss fra vår beste side. Målsetningen er å komme til en semifinale, og når vi først er kommet dit så kan alt skje. Byåsen er ikke helt på sitt beste, men Storhamar og Stabæk virker sterke så vi må prestere for å nå målene. Larvik har vist at de er vanskelig å slå, så det er en fordel å ikke møte dem, sier Linn.

Du har hatt en veldig god sesong så langt og står med hele 106 mål for Tertnes. Det har vært mye snakk om at du burde vært på landslaget og spilt for Norge under OL i London. Hvordan påvirker denne diskusjonen deg?
– Jeg har registrert diskusjonen og må innrømme at jeg var langt nede etter at uttaket til landslaget ble offentliggjort i går. Det er virkelig kjipt at jeg ikke får være med landslaget til samlingen i London. Jeg har stått på i 2 år og har jobbet målrettet med de arbeidsoppgavene som jeg har fått av Thorir. Jeg har blitt en bedre avslutter og er mye bedre i forsvar. Jeg hadde satt pris på å få muligheten til å vise meg frem, avslutter Linn.

Vi ønsker lykke til med kampen i morgen, og resten av sesongen.

Skrevet av: Rune Kristiansen