Hege Vikebø ny TIF Viking-trener – Tertnes

Hege Vikebø ny TIF Viking-trener

I Tertnes sin partnerklubb TIF Viking er det ingen ringere enn Hege Vikebø som skal lede skuten denne sesongen. Og Hege, som har gledet oss mer enn en gang med sitt briljante spill i Tertnes-drakt, ser frem til å ha en ny rolle på håndball-banen.


Hvordan blir det å bytte rolle, og hvem skal du dele laglederrollen med?

– Det blir spennende med nye utfordringer. Har jo mye erfaring og rutine som spiller, men det blir noe helt nytt å være trener. Jeg kjenner ganske godt til de fleste spillerne i laget, og synes det er en fin gjeng. Så både håper og tror jeg kan bidra til at vi skal ta et steg videre. Vi har jo en god del unge spillere, men også noen litt mer rutinerte, så dette kan bli bra.
Det er ikke bestemt hvem jeg skal ha med meg i trenerjobben, men jeg håper at det er avklart til vi starter opp igjen etter ferien, svarer Hege , som har 16 sesonger i Tertnes i bagasjen når hun nå trer inn i sin nye posisjon.

Treningshverdagen og tiden frem til sesongstart. Hvordan arter den seg? 

– Vi går inn i egentreningsperiode fra fredag før St.Hans, og starter opp igjen med fellestreninger 23. juli. Frem til nå har vi hatt tre felles håndballøkter med Tertnes i uken, pluss mulighet for  en morgentrening for de som har hatt lyst til det. I tillegg har vi hatt to styrkeøkter, en crossfit trening og en fjelltur i uken.
Planen videre frem mot seriestart er ikke fastsatt, men jeg skal ha møte med Roger Gjelsvik senere i dag, og regner med at vi er kommet litt lenger i planleggingen etter det. Treningsleir og turneringer er dermed ikke fastsatt enda.

Hvordan ser spillerstallen ut, og hva er årets målsetting?

– Pr. dags dato er det bare en spiller fra fjorårets sesong som ikke blir med oss videre, –  Maria Torstad er tvunget til å gi seg pga. skade.
Et par spillere er usikre pga. skole og jobbsituasjon, mens nye spillere som er klar er Ina Blindheim fra BSI og Phuong Dai Tran Lee fra Bjørnar. I tillegg jobbes det med et par andre lokale spillere, og i tillegg har vi tre spennende jenter vi er i dialog med som ikke har spilt i Bergen før.

Målsetting for sesongen er ikke satt enda. Men det er klart at vi ønsker å klatre noen steg oppover på tabellen fra fjoråret. Når vi har spillergruppen, trenerteamet og alt på plass, vil vi sammen bli enig om en realistisk målsetting, avslutter den tidligere Tertnesjenten.

Av: Svein Mjeldheim