Islending til Tertnes – Tertnes

Islending til Tertnes

Tertnes forsterker laget med den islandske linjespilleren Hildigunnur Einarsdóttir.

Før sommerfeiren var islendingen på besøk i Bergen og prøvespilte for klubben. Nå har linjespillerne har skrevt under på en tre års kontrakt med Tertnes. 

– Hun har meget god egenskaper i forsvarsspillet og vil gjøre at vi nå vil stå bedre rustet i flate forsvarsformasjoner som 6:0, sier Tertnes-trener Tore Johannessen. 

Under sesongene hvor Tertnes tidligere hadde to gode linjespillere i Marie Liljegren og Hege Vikebø, vet vi at Tertnes også hadde suksess med å bruke to linjespillere i angrep. Nå kan dette på ny bli en mulighet bare med en ny makker for Marie.

– Vi har nå to forskjellige typer linjespillere. Det passer oss godt og gir selvsagt flere muligheter i spillet, fortsetter Johannessen.

Hildigunnur har også vært på det islandska landslaget. På sin første landslagssamling ble det fort konstatert at Hildigunnur var et alt for langt navn å si når hun skulle dirigeres rundt på banen dermed oppstod hennes kallenavn Didda. Didda er 24 år gammel og kommer fra Reykjavik-klubben Valur.
Didda kan også fort bli å se når nå det islandske landslaget skal spille EM i desember. Før den tid kan hun få et snarlig gjensyn med barndomsklubben FRAM, som Tertnes trakk som motstander i 2. runde i EHF-cupen.

(Tertnes)