Endelig sesongstart! – Tertnes

Endelig sesongstart!

Etter måneder med oppkjøring og forberedeleser nærmer det seg endelig seriestart og ny sesong i Postenligaen for kvinner.

Lørdag 15. september braker det løs for jentene borte mot nyopprykkede Glassverket, og stemningen er spent! I følge Linn ”banker hjertet litt ekstra når hun tenker på det”, og Marthe gleder seg til å spille kamper som betyr noe igjen.

Tertnes endte i fjord på en 5. plass på tabellen med 27 poeng, noe trener Tore Johannesen ikke vil si seg fornøyd med.

– ”Vi hadde en målsetning om medalje, og om å ta flere poeng enn sesongen før. Det klarte vi ikke, og det kan vi ikke være fornøyd med”.

Allikevel vil han tilføye at skadesituasjonen i laget var en medvirkende faktor til de noe skuffende resultatene.

– ”Troppen ble etter hvert tynn, både i kamp og på trening over lengre tid. Dette førte til at det ble mye ansvar til de unge spillerne som var mer eller mindre ferske på dette nivået.”

I den nye sesongen er spillergruppen fremdeles tynn, og man er avhengig av å ha alle spillerne tilgjengelig til enhver tid. Fokuset er i år, i følge Tore, enda større på å unngå skader. For å klare dette mener han det blir viktig å ligge i forkant og være flinke på å unngå for mye belastning og justere intensiteten. Dette blir spesielt viktig i perioder i høstsesongen da man både har seriespill, e-cup og hjemlig cup, og kampprogrammet er tett.

Både Linn og Marthe er opptatt av at restitusjon, oppfølging av fysioterapeut, og ikke minst å ha fult fokus på de arbeidsoppgavene en har blir viktige i perioder med tøft kampprogram.

For å bli klar til sesongstart har jentene jobbet mye med angrepsspillet sitt. Tore mener de unge etter hvert er klar for å ta opp kampen med de mer etablerte i spillergruppen, noe som har en positiv innvirkning på spillet. I tillegg er det komt inn en ny spiller i gruppen, Hildigunnur Einarsdóttir fra Reykjavik-klubben Valur på Island. “Didda”, som hun også blir kalt, er en linjespiller med litt andre kvaliteter enn Marie, noe som skaper flere muligheter bade fremmover og bakover på banen. Målvakt Marie Davidsen, fra sammarbeidsklubben Viking blir også med laget i trening og i kamp, og er en spennende type som kan nå langt.

Jentene selv har i tillegg til trening på spillsystemer også fått tid til å trene på individuelle egenskaper for å bli enda litt bedre.

”Fra min egen side har jeg lagt fokus på tålmodighet og oppstart i returfasen”, sier Linn, mens Marthe forteller at hun har fokusert mest på skuddplassering og trykk.

Laget har enda ikke blitt enig om en helt konkret målsetning, men Tore mener laget skal være med å kjempe om medalje. På spørsmål om hvem de så på som den tøffeste motstanden i år, i tillegg til Larvik som er selvskreven, var svaret fra Marthe og Linn unisont; – ”Byåsen, Stabæk og Oppsal. Tror også Storhamar kan bite godt fra seg, så er spent på hva de får til.”

Det er altså duket for mange tøffe kamper i Postenligaen denne sesongen, og for at jentene skal nå målet om medalje er det viktig med god støtte fra publikum, liv på tribunen og engasjement. Vi oppfordrer alle håndballinteresserte (og eventuelt uinteresserte) til å komme i Haukelandshallen og hjelpe jentene mot seier! Fra Marthe og Linn er meldingen klar:

– ”Vi er et superkult lag med masse fart og trøkk, og vi skal gjøre alt for at dere får god underholdning! Det er så motoverende å spille kamp foran mange folk som lager liv og røre, støy og jubel. Kom og hjelp oss å bli bedre!”

 

 

Tekst: Maria Torstad og Malin Jørgensen