– Naturlig å gå for medalje – Tertnes

– Naturlig å gå for medalje

Det har vært spekulert i Linn Gossès (bildet) muligheter for spill på det norske kvinnelandslaget.

Skal hun får den drømmen oppfyllt må hun nok prestere i Postenligaen, og første mulighet får Tertnes-spilleren mot Glassverket i dag.

Vi har pratet med Lars Riis Ellingsen i åsaneklubben, og spurte først hva han forventer før ligaens første oppgjør mot nyopprykkede Glassverket

– Vi gleder oss til å komme i gang igjen. Det er alltid godt å endelig spille kamper som betyr noe, men troppen er også ganske spent. Det er alltid litt ekstra å møte et nyopprykket lag i første serierunde, og det blir helt sikkert stor stemning i Drammenshallen. De har jo gått å ventet på at også damene skulle sett byen på kartet der, sier den tidligere treneren.

Hvor på tabellen skal Tertnes Elite kjempe denne sesongen?

– Forrige sesong ble vi bare nummer fem. Det var vi ikke fornøyd med, og selv om den endelige målsettingen ikke er satt enda, ligger helt naturlig at vi skal gå for medalje.
Vi har beholdt de fleste spillerne fra forrige sesong, og fått inn en ny spennende spiller i Hildigunnur Einarsdottir. I tillegg er en del spillere som var skadet i forrige sesong nå på vei tilbake, svarer 38-åringen.

Er det status quo på kvinnesiden, med Larvik, Byåsen og der etter tre fire lag, og i så fall – hva må til for å endre dette?

– Larvik vil nok fortsatt dominere norsk kvinnehåndball. Men bak der kan mye skje, og vi skal fortsette på den reisen som vi nå er i gang med i forhold til å utfordre de beste. Vi har en lokal forankring på spillerne som vi er veldig stolt av, og det ønsker vi å fortsette med. Tertnes skal være et lag av og for bergensere, og grunnlaget er godt. Det er mange ulike miljøer som skaper gode utviklingsmuligheter for spillerne, noe vi skal fortsette å være med å stimulere. Så skal vi ta verdens beste talenter opp til å bli verdens beste seniorer, svarer Ellingsen, som selv skal ta større del i klubbens eget juniorarbeid denne sesongen.

Tertnes har tatt seg enkelt videre i cupen. Er det bare så stor forskjellen er på elite og lokal topphåndball?

– Når det gjelder cupen har vi vært ganske skjerpet. Da er det stor forskjell, men samtidig er det nok litt mye respekt ute og går. Vi vet at det jobbes godt i klubbene i regionen, og det er vi avhengig av. Det er sammen med alle disse at vi skal videreutvikle oss, og skape fremtidens Tertnes, sier han.

Etter første hjemmekamp blir det Supergalla i Haukelandshallen neste helg, og Håndballuke i bergensregionen. Blir det spillere som skal i aksjon, og i så fall hvor og når?

– Ja  forbindelse med supergallaen har vi et opplegg på Sartor Senter hele uken i forkant. Hver dag kan en treffe ulike spillere fra Tertnes, FyllingenBergen og alle de andre klubbene i Postenligaen, så her blir det show, konkurranser, streethåndballkamper og mye mer hver eneste ettermiddag.

Men først er det altså årets første for blåtrøyene, når Gossè & Co reiser til Drammen, og møter Glassverket lørdag klokken 16:00 i Drammenshallen.

 

 

Av: Svein Mjeldheim