Snudde kampen – Tertnes

Snudde kampen

Etter en noe nervøs og rotete start på Postenligaen, kom etter hvert Tertnes-jentene i gang.

Gjestene fra Bergen fikk ingen god start på kampen og lå under hele 10-15 i slutten av første omgang.
– Vi fikk en dårlig start på kampen, men samtidig visste vi hva vi skulle rette på, sier Tertnes-trener Tore Johannessen.

Allerede i de siste fem minuttene av første omgang kunne en se at endringer var på gang. Bergenserne knappet inn på, men drammenserne kunne gå til pause med tre måls ledelse.
– Dette er en kamp vi skal vinne, men vi er ikke fornøyd fra start. Men jeg er veldig godt fornøyd med den responsen vi får på de korrigeringene vi blir enige om underveis i kampen og i pausen. Her svarte spillerne veldig godt, sier Johannessen. Ut over i andre omgang kunne han konstatere at dette ble en grei gjennomkjøring for Tertnes i sesongåpningen.

Glassverket er nyopprykket og var selvsagt preget av mye entusiasme i starten, men foreløpig mangler de erfaring og rutine på dette nivået. Laget er dessuten veldig avhengig av enkletspillere, og dette kom mer og mer til syne ut over i kampen. Allerede etter ti minutter av 2. omgang hadde Tertnes tatt igjen Glassverkets forsprang, og tatt ledelsen. Utover i omgangen økte Tertnes ledelsen jevnt og trutt og vant tilslutt overbevissende  35-25.

– Vi spilte virkelig god håndball, og vinner omgangen 22-9. Det er meget solid, og vi reiser hjem fra serieåpningen med en meget god følelse, slår Tertnes-treneren fast til Bergensavisen.
Han er veldig godt fornøyd med den andre omgangen og kunne fra sidelinjen konstatere at Tertnes stod fantastisk i forsvar i lange perioder.

Marthe Reinkind ble toppscorer for Tertnes med sine ni mål. Åtte av dem kom etter straffekast. Marthe var i tillegg meget god i forsvar i andre omgang.

Kampfakta:
Glassverket – Tertnes: 25–35 (16-13)
Drammenshallen
Dommere: Svein Beruld Andersen og Arnfinn Larsen
Tertnes: Sakura Hauge, Marthe Reinkind 9, Stine Skogrand 6, Linn Gossé 5, Marie Liljegren 5, Hildigunnur Einarsdottir 4, Stine Lund Andreassen 3, Sissel Nygård Pedersen 2, Maren Roll Lied 1, Cecilie Rasmussen, Tonje Løseth.
Toppscorer Glassverket: Jeanett Kristiansen (10)
Utvisninger: Glassverket: 3×2, Tertnes: 2×2