Tap i første hjemmekamp – Tertnes

Tap i første hjemmekamp

Tertnes ledet lenge, men Stabæk var sterkest og vant 29-24.

Før kampen uttalte Tore Johannesen at han så for seg et tett og jevnt oppgjør mot Stabæk, og tett og jevnt ble det.

Innledningsvis var det gjestene fra Bærum som tok styringen på kampen, men ledelsen ble aldri større en to mål. Utover i omgangen tok Tertnes mer tak i kampen og etter drøyt 18 minutter tok laget også ledelsen for første gang.

På slutten av omgangen fikk Tertnes satt noen viktige scoringer og gikk til pause på stillingen 14-11.

Falt sammen i andre omgang

Tertnes fortsatt i samme spor også etter hvilen og ledet en stund hele 17-11. Men så fulgte en god Stabæk-periode med fem reduseringer på rad og bærumsklubben var igjen helt i ryggen på Tertnes.

Med 12.40 igjen å spille tok gjestene ledelsen 20-21. Etter det så ikke bæringene seg tilbake og på tampen bare vokste og vokste ledelsen.

– Utover i andre omgang får Stabæk kampen inn i sitt spor. Vi hjelper ikke hverandre nok i forsvar og vi får for mange enkle gjennombrudd imot. Vi blir for forsiktige rett og slett, sier Tertnes-trener Tore Johannesen.

Han får støtte av Tertnes` toppscorer for dagen, Linn Gossé.

– Jeg føler vi ikke forholder oss til det vi skal gjøre og begynner å gå ut fra avtaler. Vi virker litt stresset og er for lenge i den sonen, dessverre. Vi snakket i pausen om at vi skulle bare forsette der hvor vi sluttet første omgang. Det føler jeg vi gjør de 2-3 første minuttene, men så stopper det, sier hun.

Der Tertnes var slurvete, var gjestene effektive og kontante. Kombinert med solid keeperspill ble det tilslutt en nokså komfortabel avslutningen på kampen for Stabæk. Gjestene vant tilslutt 30-24.

– Vi prøvde å legge om forsvaret for å gjøre det tettere, men det ville seg ikke dag, dessverre. Fra vi ligger under 5-7 til et godt stykke ut i andre omgang gjennomfører vi bra i både angrep og forsvar, men det hjelper ikke mye nå, sier en oppgitt Johannesen.

– Det blir alltid sånn mot Stabæk at kampene avgjøres på slutten, det viser bare at vi er jevne lag. I dag gikk det deres vei, men neste gang tar vi de, smiler Gossé.

 

Kampfakta

 Tertnes – Stabæk 24 – 29 (14 – 11)

Postenligaen 2. runde, Haukelandshallen

Dommere: Harry Stikholmen og Tor Brede Launes

Mål Tertnes: Linn Gossé (7), Marthe Reinkind (6), Silje Nygård Pedersen (3), Marie Liljegren (3),  Maren Roll Lied (2), Stine Skogrand (2), Cecilie Rasmussen (1)

Toppscorer Stabæk: Stine Bredal Oftedal (8)