Vil gå hele veien – Tertnes

Vil gå hele veien

Tore Johannessen drømmer om NM-finale

Etter en flott start på sesongen med fem strake seire, kom morgendagens motstander, Byåsen, knallhardt ned på jorden da Larvik nedsablet trønderne 31-20 forrige onsdag.

Det er en stor utfordring som venter Tertnes i Haukelandshallen onsdag kveld, og Tore Johannessen spår en tett og jevn kvartfinale.

Det blir en tøff kamp. Skal vi lykkes i sånne kamper er det viktig at vi står imot i duellene. Jevnt over er de nok litt bedre enn oss i duellspillet, så vi må være tidlig på i deres satsinger og vinne duellene, det pleier å bli avgjørende i slike kamper. Når vi har lykkes mot Byåsen tidligere, har vi fått til dette, sier Tertnes-treneren.

Stort utbyttet av islandstur

I helgen var Tertnes på Island for å spille kvalifisering til EHF-cupen. Etter en solid 35-21-seier i den første kampen, ble det tap 21-18 i den andre kampen. Johannessen er godt fornøyd med utbyttet etter turen til sagaøyen.

– I den første kampen leverer vi greit keeper- og forsvarsspil, men fremover på banen var det noen av det beste vi har gjort. Det var presisjon og veldig god uttelling på skuddene. Jeg tror ikke vi har vært på det nivået på lang, lang tid, sier han.

– Turen til Island var totalt sett en veldig positiv opplevelse for oss, selv om det ble tap i den andre kampen. Jeg tror vi har godt å være i sammen over flere dager av og til, fortsetter han.

Johannessen sier Tertnes tar NM veldig seriøst, og ambisjonen er ikke uventet krystallklar.

For oss er det viktig å komme til finalen. Vi kom til semifinalen i fjor og tapte mot Stabæk da. I år håper vi å gå hele veien. Cup og E-cup har noe ekstra i forhold til vanlig seriespill, så det er alltid noe vi ser frem til, sier han.

– Foruten i dag (tirsdag) er det lenge siden vi har fått trent skikkelig. Det har vært mange kamper og mye reising, men jeg er sikker på at alle skal være klar til i morgen, avslutter han.

 

Kampene mellom Tertnes og Byåsen har de siste årene vært svært jevne, og det er ingenting som tilsier at onsdagens kamp skal være et unntak. Vi oppfordrer derfor alle bergensere (og ikke-bergensere) til å komme i Haukelandshallen kl 1830 for å heie frem jentene!

 

Tekst: Kristoffer Berg Husa og Maria Torstad