Juniorjentene klar for NM-finalen – Tertnes

Juniorjentene klar for NM-finalen

Med bare 8 spillere tok Tertnes sitt juniorlag seg til finalen da de vant hele 25-18 over Byåsen i semifinalen i Trondheim tirsdag ettermiddag. Dermed er klubbens 10.juniorfinale sikret og jentene skal entre parketten i Oslo Spektrum 30.desember.

Det var Byåsen som åpnet best i Trondheim, og ledet også 6-2 før Tertnesjentene kom skikkelig i gang. Men når blåtrøyene først kom i gang, så de seg aldri tilbake. Fem strake Tertnes-mål signert 2xStine Skogrand, 2xMadeleine Hilby og 1xJulie Lygren førte Tertnes i ledelse 7-6 når vel 20 minutter var spilt. Tertnes fortsatte å være det førende laget og til pause hadde bergenserne økt forspranget til 11-8.
Ut over i andre omgang fortsatte det gode Tertnes-spillet. Den kommende generasjons eliteseriespillere økte ledelsen jevnt og trutt og kunne til slutt juble for ny finale  i Oslo Spektrum.
– Det var digg å få revansj over Byåsen. Det tok litt tid før vi fant ut av hvor vi skulle skyte på keeper, men vi ledet 11-8 til pause. Etter det var kampen vår, sier Stine Skogrand til BA.

Tertnes er en av klubbene som kan se tilbake på flest spilte juniorfinaler, men bare en gang (av 9) har det blitt seier. I 1997 ble Fjellhammer beseiret i finalen.
Nå ønsker jentene å gjenta den bedriften.Motstander i finalen blir Glassverket etter at det beseiret Nordstrand med knappest mulig margin i den andre semifinalen.Kampfakta:

Byåsen – Tertnes 18-25 (8-11)
Trondheim Spektrum
Mål for Tertnes: Stine Skogrand 8, Cecilie Rasmussen 5, Bodil Sørheim 5, Madeleine Hilby 3, Maren Roll Lied 2, Julie Lygren 1, Sara Møller 1.
Toppscorer Byåsen: Silje Katrine Waade, Maren Nyland Aardahl og Astrid Mjøen Holstad, som alle scoret 4 mål hver.
Utvisninger: 1×2 min til begge lag