Sterk avslutning sikret poeng – Tertnes

Sterk avslutning sikret poeng

Tertnes tok tidlig føringen i kampen på Hamar. Selv om det var litt bom fremover opparbeidet Tertnes eg en 5-2 ledelse og tvang Storhamar til å ta time out allerede etter 16 spilte minutter. Selv om det jevnet seg litt ut frem mot pause, hadde Tertnes tilsynelatende full kontroll på oppgjøret, og i siste sekund før lagene skulle ta pause økte  Linn Gossé til 12-8.

I andre omgang endret kampen karakter. Tertnes let betydelig mer med å sette ballen i mål. Det gode målvaktsspillet vi hadde sett av Sakura Hauge i første omgang, var ikke like lett å dra frem når hjelpen fra lagvenninnene var betydelig mindre. Storhamar overtok mer og mer. Med fire scoringer på rappen, hadde de snudd kampen fra 12-15 til 16-15.
Nå var det plutselig storhamarjentene som hadde kontroll på kampen. Tertnesjentene var både uheldige og udyktige og satte flere avslutninger i stolpen. Det benyttet gultrøyene seg av og etter 50 minutters spill ledet de med hele fire mål på 21-17.

Tertnes har også tidligere denne sesongen vist en egen evne til å komme tilbake i kamper til tross for at det ser veldig mørkt ut. Det klarte de også i kveld. Med 36 sekunder igjen å spille utliknet Stine Skogrand til 24-24. Tertnes var lysten på seier og gikk ut i mann mot mann. Med 18 sekunder igjen på klokken la Storhamar-trener Arne Senstad time out-kortet i bordet og fikk roet ned spillerne sine nok til at kampen ebbet ut med 24-24.

Storhamar tar dermed pause på bronseplass, mens Tertnes ligger på plassen bak med ett poeng mindre.

Selv om Postenligaen nå har tatt mesterskapspause gjenstår det to viktige Europacup-kamper for Tertnes. Lørdag er Tertnes verter for det tyske laget Frankfurter når det første oppgjøret i EHF-cupens tredje runde skal spilles i Haukelandshallen kl.17:00.

Kampfakta:

Storhamar-Tertnes 24-24 (8-12)
Prestrudhallen
Mål for Tertnes: Marthe Reinkind 7(4), Stine Skogrand 6, Linn Gossé 3, Stine Lund Andreassen 3, Marie Liljegren 2, Cecilie Rasmussen 2, Maren Roll Lied 1.
Toppscorer Storhamar: Betina Riegelhuth 9
Utvisninger: Storhamar 2x2min, Tertnes 4×2 min og ett rødt kort(3×2)