Klart for E-cup – Tertnes

Klart for E-cup

Målvakt, Sakura Hauge (bildet), og Tertnes, tar i mot tysk motstand i 3.runde av ehf cupen. Første kamp spilles i Haukelandshallen Lørdag 10.november kl.17:00.

Vi tok en prat med trener i Tertnes Elite, Tore Johannessen, før oppgjørene.

Hva vet du om tyskerne?

 – Vi møter et lag som er nr. 5 i Bundesliga, med 5 seire og 4 tap, og altså varierer noe i resultatene. Det er et fysisk sterkt lag, og de har en skudd- og duell-sterk backrekke. Spiller stort sett 6:0 i forsvar, men mer offensivt orientert enn vi er vant med her hjemme, spesielt på 2-er posisjon, sier han.

Er det noen kjente spillere i laget? Landslag etc?

 – Franziska Mietzner, tysk landslagsspiller på 192cm, er deres mest meritterte spiller. Mye av spillet er tilpasset hennes spisskompetanse, og hun har gode skudd fra 9-10 meter, forteller Johannessen.

Hvilke forventninger har du?

 – Først og fremst at det er spennende å møte et lag, og spillere, vi ikke kjenner fra før. E-cup byr alltid på nye, og gjerne litt annerledes utfordringer for spillerne, og vi får bl.a. testet vårt offensivt orienterte forsvarsspill mot en annen og mer krevende angrepshåndball, i forhold til duellspill og samhandling. Det vil være til vår fordel om vi får en kamprytme, med høyt tempo.

Tro på avansement?

 – Det blir en tøff oppgave og utfordrende å komme videre til neste runde. Vår målsetting i e-cup er å få spilt flest mulig kamper mot internasjonal motstand, avslutter Johannessen, som alltid har som mål å vinne når han leder sitt Tertnes i kamp.

Første kamp spilles i Haukelandshallen lørdag, med returoppgjør i Frankfurt 17.november