Tertnes knuste Frankfurter – Tertnes

Tertnes knuste Frankfurter

Tertnes skaffet seg et meget godt utgangspunkt før returen i Frankfurt an der Oder med kveldens 12 måls seier.
– Dette var langt over forventning. Vi leverer en meget god kamp i begge ender av banen, sa en fornøyd Tertnes-trener Tore Johannessen før han understreker at bare halv jobben er gjort.

De første 13-14 minuttene fulgte lagene hverandre tett, men fra 6-6 tette Tertnes forsvaret og med en meget solid Sakura Hauge bakerst kunne bergenserne dra fra og gå til pause med hele 16-8 ledelse.
Tertnesjentene fortsatte det gnistrende spille også i andre omgang. Selv om gjestene kom litt nærmere, viste Tertnes en vilje og guts som var strålende. Dermed kunne også blåtrøyene øke forspranget jevnt utover.
– Vi hadde forberedt oss godt og sett de i flere kamper, men var likevel litt usikre på hvordan kampen ville bli. Det er alltid annerledes med internasjonale kamper enn det vi er vant med fra Postenligaen. Men dette ble en fantastisk kamp. Jeg synes absolutt alt fungerte, sier Marie Liljegren som selv stod bak 6 mål og leverte hardt og kontant forsvarsspill. Allerede etter spilt 22 minutter hadde hun pådratt seg 2×2 minutter, men det satt likevel ingen stopper for den tøffe linjespilleren.

Dette er tredje runde i EHF-cupen men at en allerede er klar for åttedelsfinalen, ville ingen i Tertnes snakke om.
Frankfurter ligger i øyeblikket på femteplass i den tyske serien, men de har så langt i sesongen variert mye i spillet sitt. I kveld var de tyske jentene veldig misfornøyd med det de hadde levert. Tertnesjentene kjempet de rett og slett helt ut av stilen.
–  Jeg synes på ingen måte vi kan si at vi er videre. Vi har et godt utgangspunkt, men vi vet de varierer mye. Men vi kan likevel slå fast at hvis vi spiller som i dag, så bør det gå greit, sier Johannessen.
Returoppgjøret spilles i Tyskland neste lørdag, 17. november.

KAMPFAKTA

TERTNES – FRANKFURTER HC 34-22 (16-8)
Haukelandshallen
3. runde EHF-cupen, 1. kamp
Tilskuere: 350
Dommere: Jonas Eliasson og Ingvar Gudjonsson, Island
Mål Tertnes: Marthe Reinkind 8, Marie Liljegen 6, Stine Lund Andreassen 5, Sissel Nygård Pedersen 4, Maren Roll Lied 3, Tonje Løseth 3, Stine Skogrand 3, Linn Gossé 2.
Toppscorer Frankfurter: Franziska Mietzner 9
Utvisninger: Tertnes 5×2 min. Frankfurt 6×2 min.