Til Frankrike i E-cupen – Tertnes

Til Frankrike i E-cupen

Først var det sagaøyen Island som måtte unngjelde, så ble tyskerne beseiret, nå står Frankrike for tur for Tertnes-jentene.

Tirsdag ble det nemlig klart at Tertnes møter HAC Handball fra Le Havre i Frankrike i åttendedelsfinalen av EHF-cupen.
HAC Handball slo ut nederlandske Westfriesland SEW i forrige runde. På laget finner vi spillere fra hele åtte nasjoner, deriblant også norske Gina Lorentsen som tidligere spilte på Storhamar.
Havre Athletic Club Handball ligger i øyeblikket på tredje plass i den franske ligaen med klubbene Fleury Loiret og Metz foran seg  på tabellen.

HAC har tidligere også spilt europacup i Norge da de i 2008 møtte både Gjerpen og Larvik i cupvinnercupen. De har også godt med erfaring fra E-cupene da dette er deres 9.sesong. Forrige sesong gikk de også helt til topps i Challenge Cup.

– Ut fra et økonomisk perspektiv virker dette tålelig greit. Med flyreise kun til Paris bør vi kunne holde kostnadene nede på et fornuftig nivå.
Men sportslig kjenner jeg lite til HAC Handball, kommenterer daglig leder Lars Riis Ellingsen etter formiddagens trekning i EHF-cupen.

Tertnes-trener Tore Johannessen er også fornøyd med neste rundes motstander.

– Jeg tror nivået til dette laget er ganske likt med nivået til tyskerne vi møtte i forrige runde, sier Johannessen til BA.
Han innrømmer likevel at dette ikke var en drømmetrekning for Tertnes. Da skulle nok det portugisiske laget blitt trukket opp av glassbollen.

Kampene skal etter planen spilles helgene 2./3. og 9./10.februar. Tertnes starter med hjemmekamp.

Men det har vært litt diskusjon om blåtrøyene må spare penger og derfor vil spille begge kampene i Frankrike.

– Sportslig ønsker vi selvsagt en hjemmekamp, men vi har forståelse og respekt for at økonomien må prioriteres, sier Johannessen.
Riis Ellingsen bekrefter at Tertnes også denne gangen ser på muligheten for å spille dobbel borte.
– Vi har både sportslige og økonomiske hensyn å ta. Jobber vi knalltøft alle sammen med inntektene rundt et slikt arrangement, vil det nok være mulig å kunne få til hjemme/bortekamp, og kampene går ikke før i februar, så vi har god tid på oss til å trekke de rette beslutningene, avslutter Riis Ellingsen.