Fire fra Tertnes for Norge – Tertnes

Fire fra Tertnes for Norge

Kommende helg er det landskamper i Haukelandshallen, og fire Tertnes-spillere skal i aksjon. Maren Roll Lied (bildet), Marthe Reinkind, Stine Skogrand og Linn Gossé skal alle spille med flagget på brystet.

Hovedattraksjonen denne week-enden, er Møbelringen Cup, hvor Linn Gossé skal forberede seg til EM som spilles i desember. Men også rekruttlandslaget skal i ilden, og både lørdag og søndag blir det kamper mot Frankrikes nest beste.

Vi tok en prat med tertnestrener Tore Johannessen, og lurte først på hva det betyr for klubben å ha spillere med i landslagene.

– Det viser at vi jobber bra når flere får sjansen i denne sammenheng. Linn har fått sin fortjente sjanse med de beste, og flere av de yngre spillerne våre er i veldig fin utvikling, sier han, og fortsetter

– Linn har alt som skal til for å prestere på dette nivået, og hun er på sitt beste når presset er størst. Hun har jobbet knallhardt i lang tid og kommer til å nyte hvert sekund.

Flere enn de tre øvrige som kan ta steget?

– Det er jo et sprang fra LKR til LKS. Vi har flere spillere i Tertnes som har mulighet til å ta steget opp i løpet av et par år, men det krever knallhardt arbeid og fortsatt utvikling. De som vil lykkes, må på lik linje med disse fire, ha lysten til å bli bedre for hver dag, og hver trening. Alle har hatt fin utvikling den siste tiden, så det er fortjent at de nå får sjansen.

Hvordan går det så for de to lagene i helgen?

– Vanskelig å si noe om styrkeforholdet på rekrutt, men den norske troppen virker spennende.

I turneringen denne helgen blir det siste kamp søndag mellom Norge og Frankrike som avgjør. Tror begge står med fire poeng etter seire mot Sverige og Danmark, og om Norge får samspilt sitt «nye» lag fredag og lørdag, blir det en knepen seier mot Frankrike søndag, sier Johannessen, som skal være til stede under både rekruttkamper, og i Møbelringen Cup.

Rekruttkampene spilles lørdag og søndag – kampstart klokken 11:30 begge dager, og det blir gratis inngang.

Informasjon rundt Møbelringen Cup, finner du her