Fest i Haukelandshallen – Tertnes

Fest i Haukelandshallen

Møbelringen Cup for kvinner ble arrangert i Haukelandshallen i løpet av tre hektiske dager i november. I tillegg til selve turneringen var flere av lagene i Bergen en hel uke for å forberede seg til detpågående mesterskapet i Serbia. Arrangementet og folkelivet i hallen overgikk alle forventninger.Det er fantastisk at vi klarer å få 3500 mennesker inn i hallen tre dager på rad.

Hvordan klarer dere å mobilisere bergenserne til å stille tre dager på rad i Haukelandshallen? -Først og fremst er det på grunn av et fantastisk produkt. Håndballjentene er regjerende mestre i EM, VM og ikke minst OL. Det er mange bergensere som ønsker å oppleve disse jentene på nært hold. I tillegg så er både Frankrike, Danmark og Sverige tre meget gode lag. Tilsammen førte dette til at billettene var utsolgt to dager før kampstart, forteller leder av arrangementskomiteen i Region Vest Arne Haugervåg.

Du har ansvar for en stab av frivillige som gjør en enorm innsats for at arrangementet skal lykkes. Hvor mange har du med deg? -Det stiller i overkant av 100 mennesker hver dag for å gjøre dette arrangementet mulig.Frivillige fra Fyllingen bidro med vakthold og rigging, mens frivillige fra Tertnes hadde ansvaret for salg av mat og servering. I tillegg har vi mange mennesker ute på parkeringsplassene rundt hallen, fortsetter Arne. -Møbelringen Cup er et stort arrangement og det er mer enn 50 journalister og fotografer som er akkreditert til kampene. Videre leverer Nettbuss i 120 turer med buss til både trening og kamp. Alle bussene var på plass til riktig tid med hyggelige sjåfører som fikk alle trygt frem og tilbake. Scandic Bergen City har innkvatert alle lagene og de fikk et helt hotellbygg for seg selv med fire gode måltider hver dag. Alle spillerne jeg har snakket med har uttalt at de er veldig godt fornøyd med oppholdet i Bergen, avslutter Arne. -Kan jeg få lov til å takke alle de frivillige for en kjempeinnsats gjennom hele uken, spør Arne om på overtid.

Dette sier mye om hvilket potensiale og interesse det er for damehåndball i Bergen. Landslagsspillerne er store og populære profiler. Tertnes har nå fått en av de. Dette vil klubben dra nytte av og utnytte for å fenge enda flere bergensere til også å gå på klubbkamper. Så langt denne sesongen har Tertnes et snitt på litt under 1000 tilskuere.
– Vi har dradd mange nyttige erfaringer under Møbelringen cup. Disse vil vi nå ta med oss i arbeidet med å utvikle produktet og arrangementene i Tertnes, sier Tertnes egen arrangementsansvarlig Fred Morten Solberg.

                                                                                                        Foto: Tove Lise Mossestad