Tilbake til hverdagen – Tertnes

Tilbake til hverdagen

Mandags kveld landet Linn Gossé (bildet) på Flesland etter mesterskapsdebuten på A-landslaget som endte med EM-sølv. Nå er det tilbake i hverdagen.

Venstrekanten er ventet tilbake på Tertnes-treningen allerede mot slutten av uken.

Spillerne Stine Skogrand og Sakura Hauge var sammen med daglig leder Lars Riis Ellingsen tilstede på flyplassen for å ta imot klubbens nye landslagsstjerne. Nærmere 1,4 millioner nordmenn fulgte TV2s sending fra en svært dramatisk EM-finale mot Montenegro, hvor Tertnes-spilleren fikk bra med spilletid og en scoring. Gossé kom til Tertnes sommeren 2009 fra Stabæk, hvor hun kom som 14-åring fra moderklubben Vollen. Så langt har det blitt tre og en halv sesong for blåtrøyene.

– Linn har alltid hatt et voldsomt talent, men har tatt tak i en del ting i forhold til det å være toppidrettsutøver i Tertnes. Hun har vært tøff på å forbedre det som måtte rettes på for å komme med på landslaget. Spesielt de to siste årene har vi sett stor fremgang, og hun har virkelig stått på for å klare målet om spill for det norske A-landslaget, sier trener Tore Johannessen.

Johannessen skal ha sin del av æren for at Tertnes har fått frem en ny landslagsspiller. Den tidligere Åsane- og Norrøna-spilleren har hatt jevnlig kontakt med eleven via SMS og telefon i Serbia. Han er ikke i tvil om at venstrekanten har en fremtid med flagget på brystet.

– Vi har visst i over 1 år at hun kom til å ta nivået uten problemer, og hun har vist i Tertnes det siste året at hun er god nok. Foruten kampen mot Ukraina hvor hun var uheldig med avslutningene, har hun hatt god uttelling på skuddene fra kantposisjon. I tillegg har returløp og forsvarsspill vært meget bra, noe hun har jobbet mye med den siste tiden. Hun skal få hente seg inn noen dager nå, men kommer sannsynligvis til å trene med oss i slutten av uken.

Tertnes’ siste mesterskapsspillere var målvakt Terese Pedersen (VM 2005/06 sesongen) og bakspiller Anne Petersen Waage (Danmark). Tertnes-treneren håper ikke det blir syv nye år før klubben avler frem en ny landlagsspiller til et internasjonalt mesterskap, og er ikke i tvil om hvilken effekt det har for klubben.

– Det blir mye økt oppmerksomhet med landslagsspillere i klubblaget, og det har vi merket med Linn den siste tiden. Kvinnelandslaget i håndball har en sinnsyk appell til folket, og ekstra oppmerksomhet betyr mye. Nærmest for øyeblikket er Stine Skogrand og Marthe Reinkind som var med rekruttlandslaget i Bergen. Jeanette Haga Holgersen er også aktuell når hun er tilbake fra skaden. Linns utvikling er forhåpentligvis en spore for de andre jentene på laget, sier Johannessen.

Av:  Torbjørn Iversen