Stengte igjen bakover – Tertnes

Stengte igjen bakover

Målvakt Marie Davidsen (bildet) ble kåret til finalens beste spiller.

Tertnes åpnet famlende i juniorfinalen mot Glassverket, men fikk etterhvert skikk på forsvarsspillet og snudde 1-5 til 7-5. Etter hvilen var det klasseforskjell på lagene, i oppgjøret som endte 25-16 (12-9). Målvakt Marie Davidsen (bildet) ble kåret til finalens beste spiller.

Det tok nesten seks minutter før kantspiller Julie Lygren satt inn bergensernes første mål. Da var Glassverket foran 3-0 i målprotokollen, en ledelse som minutter senere var økt til 5-1. Hadde det ikke vært for målvakt Marie Davidsen kunne drammenserne vært enda lengre foran.

– Marie hadde noen viktige redninger i starten av kampen. Ellers kunne vi fort havnet 6-7 mål bak. Etter 7-8 minutter endrer det seg, og vi får skikk på forsvarsspillet. Jentene var etter hvert veldig flinke til å hjelpe hverandre i det defensive spillet. I tillegg har vi en kommende storkeeper bakerst. Vi styrer kampen fra 1-5, og utover i 2.omgang har vi full kontroll. Om noen få år kan dette laget fort være stammen i A-laget til Tertnes, sier en fornøyd trener Tore Johannessen som hadde med seg Hege Vikebø og Roger Gjelsvik på benken.

Fremover på banen var det Viking-spillerne Bodil Sørheim (7 mål) og Madeleine Hilby (6 mål) som var mest toneangivende. Bakspillertrioen Stine Skogrand, Maren Roll Lied og Cecilie Rasmussen ble godt passet på, men spilte seg opp utover i kampen. Aller best var målvakt Marie Davidsen fra Landsvik på Holsnøy. Hun startet sin håndballkarriere som 10-åring på Nordre Holsnøy og gikk videre til Salhus som 12-åring. Etter tre sesonger havnet hun i Bjørnar, før ferden gikk videre til Viking i fjor.

– Det var dritgøy å vinne NM-finalen, og det største jeg har vært med på som spiller. Forsvaret foran meg fungerte fantastisk bra utover i kampen, og vi klarte å holde roen selv om vi fikk en dårlig start. Det samme skjedde i semifinalen mot Byåsen. Jeg var fast bestemt på å bli målvakt da jeg startet med håndball og har alltid stått i mål, utdyper finalehelten.

Hvem har betydd mest for karrieren din og hva er målet?

– Pappa har kjørt meg til trening fra Landsvik i mange år og har betydd mest for min håndballkarriere. I tillegg har jeg hatt en flink keepertrener i Freddy Johannessen som har fulgt meg både i Salhus, Bjørnar og Viking. Hvor langt jeg kan nå er vanskelig å si, men drømmen er å spille på det norske A-landslaget. Nåløyet er imidlertid trangt, og så langt har jeg kun vært med på en samling med 92-landslaget, sier Davidsen.

 

Av: Torbjørn Iversen