Ny korsbåndskade for Holgersen – Tertnes

Ny korsbåndskade for Holgersen

Tertnes-spiller Jeanette Haga Holgersen har røket korsbåndet i høyre kne nok en gang.

Jeanette fikk den nedslående beskjeden tirsdag kveld. Hun var godt i gang med med gjenopptreningen etter korsbåndskaden hun fikk i februar i fjor. Håpet var at hun kunne gjøre comeback i Tertnes-drakten i slutten av måneden eller i starten av februar. Men lørdag skjedde det altså noe i kneet som førte til at det røk på nytt.

Ulikt mange andre slike skader, virket det hele til å være relativt udramatisk.
– Hun gjorde en helt enkel finte, en sideveis bevegelse av det lette slaget da hun fikk vondt med begge beinene i bakken. Og det så heller ikke ut som en ny korsbåndskade da det skjedde, smerten gikk kjapt over, sier trener Tore Johannessen.

Dette er den tredje Tertnes-spilleren som i løpet av ett år ryker korsbåndet for andre gang under opptrening. Det er på ny varslet full gjennomgang av operasjoner, opptreningsopplegg og oppfølging. Klubben ser meget alvorlig på dette.
– Vi må se nøye på hva dette er for noe. Men på grunn av alle kneskadene i kvinnehåndball, har vi vært utrolig nøye på å følge opplegget i opptreningen. Og felles for de tre er at de ikke har vært i dueller eller i heftige situasjoner når korsbåndet røk for andre gang, forteller Johannessen til BA.

De to andre spillerne som tidligere har røket samme korsbånd to ganger er Maria Torstad og Aina Eide. Tertnes er heller ikke alene om slike «doble» korsbåndskader. I Byåsen finner man spillere som nå er i gang igjen med opptrening etter å ha røket korsbåndet både to og tre ganger.

Hva er fremre korsbånd?

Kne - korsbånd

Kneleddet utgjøres av skinnbeinet (tibia), lårbeinet (femur) og kneskålen (patella). Leddet stabiliseres av de innvendige (mediale) og ytre (laterale) sideleddbåndene (kollateralligamentene), og det fremre og bakre korsbåndet. To bruskplater, meniskene, fungerer som støtputer og sørger for en jevn fordeling av vektbelastningen i leddet.

Korsbånd (se bilde) er en type leddbånd som finnes inne i kneleddet. Funksjonen er å støtte og stabilisere kneet. Det er to korsbånd, det fremre og det bakre. Det fremre korsbåndet har som hovedfunksjon å hindre at leggbenet sklir framover i forhold til lårbenet, samt at det hindrer kraftige innoverrotasjoner av leggen i forhold til låret. Det bakre korsbåndet hindrer tilsvarende at leggbeinet skal gli bakover.