– Førsteomgangen ødela – Tertnes

– Førsteomgangen ødela

Oppgjørene mellom Tertnes og Byåsen pleier ofte å være tette og jevne. Sist lagene møttes vant Byåsen knepent 24-23. Det så også ut som onsdagens batalje mellom de to lagene skulle bli en ny thriller. For de første ti minuttene fulgte lagene hverandre som skygger. Men på stillingen 6-6 skrudde trønderne opp tempoet flere hakk. Tertnes hang ikke med i svingene, og på drøyt fire minutter scoret gjestene fem på rappen.

For dårlig i forsvar

Blåtøyene tok en timeout for å rette på ting, men det lugget skikkelig både i angrep og forsvar. Byåsen fortsatte å dra fra mot pause, og ved halvtid ledet trønderne 19-10.

– I førsteomgang er vi alt for ukonsenterte og svake i duellspillet. Før kampen hadde vi snakket mye om å være tøff i forsvarsspillet, for i kontringsfasen har vi mye mer hurtighet enn Byåsen i laget, sier Tertnes-trener Tore Johannessen.

– Det er helt unødvendig av oss det vi gjør på slutten av førsteomgang. Jeg skjønner rett og slett ikke hvorfor det blir sånn, sier Johannessen.

Bedre etter pause

Etter hvilen stabiliserte kampen seg mer. Byåsen var følgelig komfortabel så lenge de holdt Tertnes på passelig avstand, mens det for hjemmelagets del ble mye bom og nesten i angrep.

På tampen nærmet Tertnes seg smått, men hjemmelaget fikk aldri kuttet ledelsen ned i mer enn fire mål. Da sluttsignalet lød var det også fire mål som skilte lagene. Byåsen vant 29-25 og har dermed et solid tak om andreplassen i Postenligaen.

Skal revansjere seg på søndag

Onsdagens definitivt største lyspunkt sett med Tertnes-øyne var Marthe Reinkinds ni scoringer. Uten hennes bidrag kunne det blitt betraktelig styggere sifre i Haukelandshallen.

– Hun setter straffene og er generelt solid. Meget bra av henne, skryter treneren.

– Det var mye bra i dag fra resten også, men den dårlige perioden i førsteomgang ødelegger fryktelig mye.  Det blir for mye å ta igjen ni mål, fire-fem kunne gått, fortsetter han.

På søndag venter Glassverket i Haukelandshallen. Treneren tror Tertnes-jentene skal klare å riste av seg skuffelsen til da.

– Det passer oss bra å få kampen mot Glassverket på søndag. Vi løfte oss til det. Vi må vinne på søndag,  vi har ikke noe valg, avslutter han.

 

Kampfakta:

Tertnes-Byåsen 25-29 (10-19)

Postenligaen
, Haukelandshallen.
Dommere: Rune Kristiansen og Øyvind Togstad
Mål for Tertnes: Marthe Reinkind 9, Linn Gossé 5, Stine Lunde Andreassen 4, Marie Liljegren 2, Sissel Nygård Pedersen 2,  Maren Roll Lied 2, Tonje Løseth 1,
Toppscorer Byåsen: Ida Alstad 9 scoringer
Utvisninger: Tertnes: 1×2 min., Byåsen: 0×2 min.

 

 

Tekst av: Kristoffer Berg Husa