Tilbake på vinnersporet – Tertnes

Tilbake på vinnersporet

Tertnes vant komfortabelt 29-22 over Glassverket søndag kveld

Etter onsdagens forsmedlige tap for Byåsen, var Tertnes-jentene tente og klare for revansje da syvendeplasserte Glassverket gjestet Haukelandshallen.

Tertnes-trener Tore Johannessen sa like etter Byåsen tapet at det var like greit at neste kamp kun var dager unna. Og det var åpenbart at blåtrøyene gikk til kampen med optimisme og selvsikkerhet.

Lagene fulgte hverandre til 4-4, før hjemmelaget scoret tre på rappen. Resten av omgangen holdt blåtrøyene drammenserne på behagelig avstand. Ved pause ledet Tertnes 14-12.

God periode etter pause

De første ti minuttene etter hvilen var Tertnes offensive, resolutte og kontante i begge ender av banen, og dro sakte men sikkert enda lengre fra gjestene fra Drammen.

– Jeg synes vi klarer å gjennomføre kampen bra. Vi gjør litt småfeil i første omgang. Men vi går ut veldig offensivt i andre omgang og får målene vi trenger for å styre kampen. Etter at det var spilt 7-8 minutter av andre omgang og ut, har vi full kontroll, sier Tertnes-treneren.

– Vi var veldig bra opp til 19-13, da var vi offensive og gode. Etter det la vi over igjen til 6-0-forsvar, og det tror jeg vi gjorde til rett tid. Da fikk vi litt mer kontroll på kampen og kunne holde på ledelsen vi hadde. Jeg er veldig fornøyd med måten vi opptrer på i den perioden, fortsetter treneren.

Utover i omgangen stabiliserte avstandene mellom lagene seg. Tertnes spilte på lavere risiko i både angrep og forsvar, og ledet resten av kampene hele tiden med 5-6 mål.

Viktig kamp venter

Tilslutt stod det 29-22, og Tertnes tok dermed to viktig poeng i kampen om tredjeplassen i Postenligaen. I neste kamp venter laget som for tiden innehar tredeplassen, Stabæk.

Det er kun målforskjellen som skiller bæringene og Tertnes, så kampen kan vise seg å bli svært så avgjørende med tanke på hvilket lag som tilslutt blir nummer tre.

– Den kampen betyr mye selvsagt mye. Sånn som det er nå er det ikke helt avgjørende, men det laget som vinner den kampen har en fordel. Det er det ingen tvil, sier Johannessen.

– Vi skal sloss om tredjeplassen nå. Kampen mot Stabæk betyr mye, men absolutt ikke alt. Det er mange andre kamper der både vi og Stabæk kan tape poeng, avslutter han.

 

Både Sakura Hauge og Marie Liljegren spilte avgjørende roller i seieren over Glassverket. Hauge stod en meget god kamp, og drev til tider gjestenes skyttere til vanvidd med gode parader.

Hun synes det var godt å komme tilbake på vinnersporet igjen, etter tapet for Byåsen sist.

– Det var godt å få en seier etter tapet mot Byåsen i midtuken. Med tanke på at vi har en viktig kamp neste helg, er det er greit å vinne såpass komfortabelt, sier hun etter kampen.

– For min egen del følte jeg det gikk bra. Jeg kom i flyten i forhold til nærskudd. Det er alltid noen småting å rette på, men alt i alt gikk det veldig bra, fortseter hun.

Mens Hauge stengte butikken bak, var Marie Liljegren et aktivum i angrep. Linjespilleren fikk gode baller å jobbe med, og stoppet tilslutt på åtte nettkjenninger. I tillegg fikk bestemannsprisen etter kampen.

– Dette var helt fantastisk. Det blir ikke bedre enn dette. Utrolig gøy å få den prisen også. Jeg synes kampen var bra fra vår side. Vi gjør som vi har planlagt, og står opp i forsvar og løper fremover. Det får vi betalt for, synes hun.

 

Vil ta Stabæk i neste kamp

Neste helg reiser Tertnes til Bærum for møtet med Stabæk. Lagene har for øyeblikket like mange poeng, men Stabæk ligger foran Tertnes på flere scorede mål. Både Hauge og Liljegren erkjenner at kampen blir viktig.

– Den må vi vinne, så enkelt er det. Skal vi ta medalje bør vi nesten ta to poeng der, sier Hauge.

– I dag synes jeg vi til tider stresser litt for mye, med tanke på at vi leder såpass stort.  Ting skal gå så fort og vi kaster vekk baller unødvendig. Neste helg kan vi ikke gjøre den typen feil, fortsetter hun.

– De skal vi ta og gjør vi det, ligger vi godt an til medalje.  For selvtilliten inn mot Stabæk-kampen gjorde det godt med seier i dag, sier Liljegren.

I hjemmemøtet med Stabæk rotet Tertnes borte en seksmålsledelse, og tapte tilslutt knepent. Den historien skal Liljegren sørge for at ikke gjentar seg.

– Nå er vi sugne på revansje, de skal få kjenne det, sier hun.

Lover du seier?

– Jeg lover ingenting, men vi skal i hvert fall gjøre vårt ytterste for to poeng, sier strekspilleren.

 

 

Tekst: Kristoffer Berg Husa

 

Kampfakta:

Tertnes – Glassverket 29-22 (14-12)
Postenligaen, Haukelandshallen.
Dommere: Lars Jørum og Kim Rune Stenhaugmo
Mål for Tertnes: Marie Liljegren 8, Marthe Reinkind 6, Linn Gossé 4, Stine Lunde Andreassen 3, Stine Skogrand 3, Sissel Nygård Pedersen 2, Bodil Sørheim 2,  Maren Roll Lied 1.
Toppscorer Glassverket: 
Veronica Kristiansen 8.
Utvisninger: Tertnes: 1×2 min., Glassverket: 1×2 min