Øyner Larvik-skalp – Tertnes

Øyner Larvik-skalp

 

Både Tore Johannessen og Marie Liljegren mener tiden er inne for å gi Larvik en på kjeften.

Larvik har nå spilt 261 seriekamper uten tap. En må tilbake til april 2001 for å finne sist gang vestfoldingene tapte en ordinære seriekamp. Det er dermed på høy tid at noen klinker til mot Norges suverent beste håndballag.

– Ja det er på tide nå. Jeg har sagt i mange år at en gang skjer. Og det er klart, i morgen har vi en sjanse. Vi spiller på hjemmebane og det er mange som er gode nå. Vi må bare tørre å gå for det og henge oss på, sier Tertnes-trener Tore Johannessen.

Han får støtte av sterkspiller Marie Liljegren.

– Jeg tenker at vi skal gjøre vårt beste, så ser hvor vi langt det rekker. Det er på tide at de går på et tap, sier hun.

Må stå bra i forsvar

Begge er klare på hva som blir nøkkelen for Tertnes skal det bli to poeng onsdag kveld.

– Det aller viktigste er å være strukturert fremover. Larvik er veldig gode på å kontre imot, og jeg tror vi kan ta de bak i etablert forsvar, så vi må egentlig bare stå på hele veien, sier Liljegren.

– Det som har vært vår utfordringen mot Larvik har vært å score nok mål. Vi har ligget på i overkant av 20 mål. Jeg tror vi må opp på rundt 25-26 for å vinne. Klarer vi det i tillegg til å holde sammen i forsvaret, hvor vi har stått bra mot de i de siste kampene, kan det gå. Scorer vi litt flere mål blir det færre kontringer imot, sier treneren.

Han er ikke redd Tertnes blir for opptatt av motstanderen.

– Vi forbereder oss som til en vanlig kamp, men vi ser selvsagt på hva enhver motstander gjør i forkant. Det viktigste er uansett det vi gjør selv, sier han.

Lover du et show i morgen hvis dere slår Larvik?

– Jeg er ikke på den linjen enda, men det blir gøy uansett skulle vi slå Larvik. Jeg tror ikke jeg trenger å love noe for å motivere spillerne i morgen, smiler han.

Også Liljegren gleder seg.

– Vi får matche oss mot de beste i verden, ingenting som er bedre enn det, avslutter hun. 

Haukelandshallen kl 1830 – kom å støtt jentene mot Larvik!