Trekning tirsdag – Tertnes

Trekning tirsdag

Søndag spilte Tertnes seg frem til kvartfinale i Europacupen med seier 64-51 sammenlagt over franske HAC Handball. Allerede tirsdag trekkes nye kamper.

Faktisk vil både kvartfinaler og semifinaler trekkes i Wien. Trekningen starter kl.11:00 og kamper i tre Europacuper skal trekkes; EHF Cup (som Tertnes deltar i), Cupvinnercupen og Challenge Cup.

Trekningen finner sted på kontorene til det Europeiske Håndballforbundet.
Det gjenstår nå 8 lag og dermed er det både slutt på seedingen og det at to lag fra samme nasjon ikke kan møte hverandre.

Rett etter at kvartfinalene er trukket, vil det bli trukket semifinaler i de respektive cupene.

Første kamp i kvartfinalene skal spilles helgen 9./10. mars mens returoppgjøret skal spilles uken etter. 

I EHF-cupen er følgende lag klar for kvartfinale:

FC Midtjylland (DEN)
Team Tvis Holstebro (DEN)
Grupo Asfi Itxako Navarra (ESP)
Metz Handball (FRA)
Tertnes Bergen (NOR)
HC Zalau (ROU)
Astrakhanochka (RUS)
HC Kuban Krasnodar (RUS)

I Tertnes-leiren ønsker en seg spansk motstand. Itxaco som for bare to år siden spilte finale i Champions League, er ønskemotstanderen.
– Jeg tror det vil være det letteste vi kan møte, sier Tertnes-trener Tore Johannessen.
Det spanske laget har mistet det meste av spillerne som var med i finalen for to år siden og ligger også i øyeblikket på nedre halvdel i den spanske ligaen. Kampene deres i forrige runde var også spesielle. Itxaco valgte å spille begge sine kamper i Tyrkia. Lørdag tapte de med 13 mål men bare 24 timer senere kunne de gå av banen med en seier som var like stor som tapet og gikk dermed videre på bortemålsregelen. Det må man kalle solid snuoperasjon.Tertnes har også en gang tidligere møtt Itxaco, men da må vi helt tilbake til 2003. Den gangen ble begge kampene spilt i Spania.