– Absolutt mulig med avansement – Tertnes

– Absolutt mulig med avansement

Søndag er det klart for første kvartfinale i kvinnenes ehf-cup, når Tertnes møter Team Tvis Holstebro i Danmark. Returoppgjøret spilles i Haukelandshallen neste søndag, og tertnestrener Tore Johannessen mener avansement absolutt er mulig.

Stine Lund Andreassen (bildet), og resten av tertnesjentene, satser på litt mer variert kost enn i Frankrike forrige runde, men reiser uansett til Danmark med et annet fokus i blikket.

– Ja vi får klare oss med det vi får servert, sier Johannessen, som leder jentene i trening fedag ettermiddag i Haukelandshallen, og setter seg på flyet til landet det er så deilig å være norsk i, lørdag morgen klokken 06:20.

Og på ettermiddagen den dagen blir det en treningsøkt, før siste planer legges før søndagens oppgjør.

– Det blir som i kampene i Postenligaen, nødvendig å ha full fokus i 2 x 30 minutter, og å aldri la dem få anledning til å ta styring i oppgjøret. Det er et aggressivt lag vi skal i ilden mot, og det må jobbes knallhardt i to kamper for at vi skal ta enda et steg nærmere finale. Noe som jeg altså mener er fullt ut mulig, sier han.

Danskene spiller vel ganske lik håndball som det dere gjør?

– Det gjør de. Om ikke med enda mer fokus på kontringer. Men det er jo uansett det vi skal hindre dem i å gjør – vi må få kampene inn i vårt mønster, og det er vi som skal sette standarden, svarer Johannessen.

Hvordan ser troppen ut?

– Alle er på plass, og vi reiser med det beste vi har, og vi ser alle frem til en spennende og utfordrende kamp, som er av typen vi alle har lengtet etter en stund nå. Det er noe eget med dansk motstand, og vi skal alle gjøre vårt for å nå drømmen om finale i en europeisk turnering mulig, sier Johannessen, før møtene med midtjyllands-klubben.

Kampen søndag spilles i det hjemmelaget kaller den kanskje beste arena i Danmark, Gråkjær Arena Holstebro, med kampstart klokken 17:30