Seier – men det holdt ikke – Tertnes

Seier – men det holdt ikke

Fra forrige helgs danmarkstur hadde Tertnes-jentene 7 mål å ta igjen på Tvis  Holstebro. Til tross for flott spill og seier 33-30 holdt det ikke for avansement til semifinalen i Europacupen.

Tertnes viste tidvis meget godt spill og bekreftet på nytt at laget har tatt mange steg denne sesongen. Etter 20 minutters spill ledet da også Tertnes med tre mål og hadde flere muligheter til ytterligere å dra i fra uten at hjemmelaget maktet dette. Til pause var dessuten ledelsen redusert til kun ett mål, 16-15.
– Vi hadde noen perioder i kampen hvor vi kunne dratt mer i fra. Sett i forhold til det, er vi litt skuffet over at vi ikke går videre. Men det er en stor prestasjon å komme helt til en kvartfinale, sier trener Tore Johannessen som også konstaterte at de danske serietoerene er et meget bra lag. Tvis Holstebro har også hele fem av de 18 landslagsspillerne Danmark har tatt ut til den kommende ukes Golden League i Frankrik

I andre omgang ble på ny et håp om avansement tent. Blåtrøyene opparbeidet seg en fire måls ledelse, men danskene beholdt roen og kunne utlikne til 27-27 men kun vel ni minutter igjen å spille. Selv om Tertnes igjen klarte å dra i fra, ble hjemmelaget aldri en reell trussel. Men seieren var like vel klar nok med 33-30.

Marie Liljegren var kampens gigant. Med iherdig innsats og tøft forsvarspill samt hele ti mål fremover, ble hun kåret til banens beste av dagens kampsponsor Vennebyen.
– Jeg synes vi gjøre en veldig bra kamp. Avansementet tapte vi på bortebane. Det var der vi var for dårlig. I dag var vi gode og det var vel omtrent så nesten som det kunne bli. Ergerlig at vi ikke klarer å dra i fra og få større forsprang i de periodene vi hadde sjansen, sier Tertnes-toppscorer Marie Liljegren

 

Kampfakta EHF-cupen for kvinner
Tertnes – Team Tvis Holstebro 33-30 (16-15) 62-66 sammenlagt
Haukelandshallen
Antall tilskuere: 1542

Mål Tertnes: Cecilie Rasmussen 1, Stine Skogrand 4, Linn Gossé 3, Stine Lund Andreassen 1, Marthe Reinkind 9, Sissel Nygård Pedersen 5, Marie Liljegren 10.
Toppskårer Team Tvis Holstebro: Ann Grete Nørgaard 10

Utvisninger: Tertnes 2×2 min, Team Tvis Holstebro: 3×2 min