Sesongen 12/13 – en oppsummering – Tertnes

Sesongen 12/13 – en oppsummering

Bronsemedalje, velspilt europacup og NM20-gull. Sesongen 2012/2013 har vært positiv på flere områder.

Laget var, både i media og blant andre lag i Postenligaen, tippet til å ende på rundt 4 – 5 plass på tabellen. Da dommeren blåste i fløyten for siste gang i sesongen, sto laget med bronsemedaljer rundt halsen. I følge trener Tore Johannessen er det flere faktorer som gjennom sesongen har spilt inn for  å få dette til; og han trekker spesielt frem treningsvilje, intensitet og innsats fra samtlige spillere i troppen, og evnen til å avgjøre kamper tidlig i kampene, heller enn i sluttsekundene. Tore får her støtte  fra Stine Lund Andreassen;

– De dårlige periodene har blitt kortere i kampene. Samt at vi hat et høyere toppnivå. Gruppen trener mye bedre enn før, noe som også vises i individuell utvikling hos mange.

Også Marthe Reinkind er enig i dette.

– Vi har vært få, men alle har bidrat. Det er flere som tar ansvar, både i forsvar og i angrep.

Som alltid har sesongen vært preget av gode kamper, og mindre gode kamper. Vi kan som eksempel nevne seriekampen mot bronsefavoritt Stabæk i Nadderudhallen i slutten av Januar. Etter 24-27 tap på hjemmebane i September var det tydelig at jentene var klare for revansje. På det meste ledet vi med 11 mål i andre omgang, og vinner tilslutt 24-32.

Også Europacupen ble en positiv affære både for spillere og trener i årets sesong. I tredje rundt møtte vi Frankfuter HC, et fysisk veldig sterkt lag. Etter det Tore kalte en nærmest perfekt kamp, måtte gjestene reise hjem med tolvmålstap i bagasjen. Vi viste i denne kampen at vi har noe å stille opp med også utenfor den hjemlige serien. Sesongens kanskje beste kamp kom også i europacupen, nærmere bestemt returoppgjøret i kvartfinalen mot Team TVIS-Holstebro – et  dansk topplag med blant annet fem danske langslagsspillere som senere vant hele turneringen. Her vant vi hjemmekampen 33-30, og viste at vi kan holde tritt med høyt tempo og lag i internasjonal klasse.

Det skal også trekkes inn en medalje av ypperste klasse denne sesongen. Tertnes stakk av med gullmedaljen i NM20 etter en klar 25-16 seier over Glassverket. Her var flere av førstelagets spillere representert og sterkt medvirkende til Tertnesseier i Spektrum.

 

Sesongen 2012/2013 er over, og vi er allerede i gang med forberedelsene til neste sesong, der vi håper og tror vi kan ta nye steg både her hjemme og i Europa. Vi ønsker å takke alle som har vært i hallen og støttet oss, og ønsker dere hjertelig velkommen tilbake til Haukelandshallen til høsten! Vi garanterer å fortsette og gi dere gode håndballopplevelser! 

 

 

 

 

Tekst: Maria Torstad