Champions League-kvalifiseringen er klar – Tertnes

Champions League-kvalifiseringen er klar

Tertnes møter Byåsen i semifinalen i kvalifiseringen til Champions League. I tillegg ble det tysk og hviterussisk motstand i puljen.

Vinneren av semifinalen mellom Byåsen og Tertnes får gjensyn med HC Leipzig eller BNTU-BelAZ Minsk Reg. Leipzig et lag særlig Byåsen har hatt mange treff med i de foregående sesongene, og som laget nok har ekstra lyst til å få revansje mot, etter at tyskerne satte stopp for trønderne både i 12-13 og 11-12. Tertnes har møtte Leipzig en gang – så langt tilbake som i 00-01, da lagene endte likt etter to kamper, men Leipzig gikk videre på bortemålsregelen. BNTU-BelAZ Minsk Reg er et lag bare Byåsen har møtt tidligere. Tilbake i 07-08 var i alle fall Byåsen klart best av de to.  Men før noen av lagene eventuelt kommer så langt, blir det et helnorsk oppgjør i semifinalen. Kvalifiseringskampene skal spilles 14.-15. september. Minsk er i første omgang trukket ut til å være arrangør av gruppen.

Kvalifiseringspuljer til Champions League Kvinner:* arrangør 

Gruppe 1 Gruppe 2 Gruppe 3 Gruppe 4
Byåsen (Norge) FTC Rail Cargo (Ungarn) HCM Baia Marem  *(Romania) Rostov-Don (Russland)
HC Leipzig (Tyskland) ETV-Érdi VSE (Ungarn) Team Tvis Holstebro (Danmark) WHC Vardar SCBT (Makedonia)
BNTU-BelAZ Minsk Reg *(Hviterussland) LK Zug (Sveits) * Vinner kval 1 Jomi Salerno (Italia) *
Tertnes (Norge) Lokomotiva Zagreb (Kroatia) Viborg (Danmark) Fleury Loiret HB (Frankrike)