Håper på hjemmebanefordel – Tertnes

Håper på hjemmebanefordel

Aktivitetsnivået i Tertnes er høyt om dagene. Denne helgen er det både kvalifisering til Champions League, Landsserien J18 og Bringserien J16. Men det er kun i Landsseriekvaliken at Tertnes får fordel av hjemmebane.

Kvalifiseringen skal riktignok spilles i Oshallen. Men dette skyldes at Tertnes denne sesongen samarbeider med Os, Gneist og Viking om å stille et lag i jenter 18-serien.

Med 9 av 23 fra Os i Tertnes-stallen var det også naturlig å legge et hjemmearrangement til Oshallen.
Også i trenerteamet er Os representert med Erlend Lyssand. Han håper på hjemmebanefordel i Oshallen når laget skal forsøke å kvalifisere seg.

– Det er et trangt nåløye, bare 16 lag får muligheten til å spille i den landsomfattende serien. Vi håper derfor fordelen av hjemmebane skal slå positivt ut når vi lørdag tar imot Fana og Ålgård i 1. kvalifiseringsrunde, forteller Ostrenar Erlend Lyssand.

Sammen med Dag Øyvind Skogstrand frå Gneist og Lars Riis Ellingsen frå Tertnes har Lyssand ansvaret for de talentfulle ungdommene.
– Det er et veldig spennende prosjekt vi har starta sammen. Totalt er det 23 veldig talentfulle håndballspillere som skal konkurrere om de 14 plassene til hver kamp. Det gjør det til en tøff konkurranse jentene imellom, men samtidig så løfter en kvaliteten på hver og en av de, tror Lyssand.

Samarbeidet starta rett etter påske, siden april har jentene våre samla til trening og helgesamlingar både på Os og i haller i byen.Alle jentene spiller til daglig i sine egne klubber og kjemper om plasser på sine respektive damelag.
– Det å også få spille kamper i sin egen årsklasse og mot de beste jentene i landet i 18-årsklassen er en kjempemotivasjon for jentene. En ting er å spille seniorhåndball, men det er noe spesielt å møte jevnaldrende. For oss i Os er dette et viktig prosjekt i å utvekle de yngre damespillerne. Samarbeidet med de andre klubbene, og spesielt Tertnes Elite med postenligaerfaring er utrulig nyttig og givende. Kanskje ser vi framtidige elitespelarar på parketten i Oshallen i helga, reklamerar Erlend Lyssand.

Lyssand reknar med tre tøffe kampar i Oshallen laurdag.
– Både Fana og Ålgård er gode lag. Fana kjenner vi godt fra tidlegere og vet at de er gode. Ålgård vet jeg ikke så myke om, annet enn at de er et samarbeidslag som oss. Jeg regner med det blir tre tette og tøffe kamper som vil være spennende å følge også fra tribunen i helgen.

Kampprogrammet ser slik ut:

LØRDAG 07.09.2013

1300 Tertnes – Fana
1600 Fana – Ålgård
1900 Ålgård – Tertnes

Alle kampene spilles i Oshallen.