Må prestere opp mot maks – Tertnes

Må prestere opp mot maks

Tertnes skal til Trondheim for å kjempe om plass i Champions League denne helgen. Dermed blir det litt av en sesongstart for Julie Lygren (bildet), og blåtrøyene.

19-åringen, som er tatt opp i tertneslaget som fast aspirant denne sesongen, puttet ballen i mål to ganger i serieåpningen mot Oppsal på onsdag, i det som endte med en overbevisende 28-17 seier. Til helgen venter ny tøff motstand, og Byåsen er første hinder på vei mot avansement til den gjeveste turneringen av dem alle.

Vinneren av semifinalen mellom Byåsen og Tertnes, får gjensyn med HC Leipzig eller BNTU-BelAZ Minsk Reg. Leipzig, et lag særlig Byåsen har hatt mange oppgjør mot de siste sesongene, og trønderne er nok ekstra sugen på å revansjere seg mot nettopp dem, etter at tyskerne satte en stopper for Norges nest beste både i 11/12 og 12/13.
Tertnes har på sin side møtt Leipzig en gang, og det var så langt tilbake som i 00/01sesongen. Da endte lagene likt etter to kamper, mens Leipzig gikk videre på bortemålsregelen. BNTU-BelAZ Minsk Reg er et lag der i mot bare Byåsen har møtt før. I 07/08 var Byåsen klart best av de to, men denne gangen, før noen av lagene eventuelt kommer så langt, blir det altså et helnorsk oppgjør i semifinalen.

Det skal spilles to semifinaler på lørdag, og plass om 3.plass, sammen med finale dagen etter.

Vi spurte tertnesleder Lars Riis Ellingsen om både mulighetene, og hva e-cup deltagelse for klubben betyr.

–  Vi ønsker å spille kamper mot de beste, og da er det i Champions League vi møter enerne. Det vil bety mye både for klubb og spillere å få den muligheten, og det er en forlokkende pulje vi eventuelt skal spille i, – Krim, Metz og Sävehof, bør appellere til både publikum og markedet for øvrig. Men lykkes vi ikke, er vi uansett garantert plass i cupvinner-cupen, og både spillere å klubb har alle muligheter til å få opparbeidet gode og positive erfaringer å opplevelser.  Vi vet vi må prestere helt opp mot maks for at vi skal lykkes og komme oss videre til Champions League denne helgen her, sier han.

Tertnes starter helgens kvalifisering mot Byåsen på lørdag, mens finale og kamp om 3.plass, spilles søndag.
Gruppevinner går til Champions League, mens de øvrig går til cupvinner-cupen. Nr.2 og nr.3 kommer her inn i 3.runde, nr.4 skal i aksjon i runde 2.

Kampen mot Byåsen starter kl.15:00 og kan sees direkte på TV2 Sumo.