Champions League-drømmen brast – Tertnes

Champions League-drømmen brast

Lørdag skilte minste mulige margin Tertnes til å spille finale om plass i Champions League.

På stillingen 21-20 til Byåsen løper Tertnesspiller Linn Gossé forbi sin ytterste spiller og skal til og hoppe gjennom. I det hun hopper kommer Byåsens Tonje Nøstvold stormende til og bruker feltet for å stoppe Gossé. Etter regelboken skal dette være 7 meter, men dommerne gav bar Tertnes frikast.
– Jeg mener at jeg skulle hatt straffe, men fikk det ikke. Det er bittert og skuffende , sier Tertnes sin lynving Linn Gossé.
En 7 meter med påfølgende scoring hadde gitt Tertnes 7 meter konkurranse for å avgjøre kampen. Men slik ble det altså ikke.

Byåsen så ut til å ha avgjort kampen for med ti minutter igjen å spille, ledet hjemmelaget hele 20-14. Men blåtrøyene hadde ikke gitt helt opp.
Tertnes startet er imponerende opphenting som altså nesten gav uavgjort.
– Vi er godt fornøyd med det vi leverer bakover, men det ville ikke løsne for oss i angrepsspillet i denne kampen, oppsummerer Tertnes-trener Tore Johannessen.

Søndag ble det kamp mot hviterussiske BNTU-BelAZ Minsk. Vinneren vil kvalifisere seg direkte til turneringens tredje runde mens taperen måtte inn i runden før.
Da sluttsignalet gikk etter 60 minutter, var det helt likt mellom lagene, 24-24. Tertnes-spillerne regnet med at det ville bli ekstraomgangr og var ikke forberedt på at regelverket sier at en går direkte til 7meter konkurranse.
– Vi hadde ikke snakket så mye om en uavgjort og regent med det ville bli ekstraomganger. Når det gikk rett til straffekonk. fikk vi ikke tid til å tenke. Det var nok en fordel, sier Stine Skogrand som selv fikk æren av å sette inn den avgjørende 7 meteren.

Seieren satt riktignok lagt inne for Tertnes-jentene.
– Gårsdagens nederlag preget nok oss en del innledningsvis. Vi brukte lang tid på å komme i gang, og var bakpå store deler av kampen. Men heldigvis hold det tilslutt, sier trener Tore Johannessen.
Dermed sikret Tertnes seg plass i cupvinnercupens tredje runde.

 

Kampfata:

Byåsen – Tertnes 21-20 (6-7)
Kvalifiseringsspill til Mesterligaen. Trondheim Spektrum.
Tertnes: Sakura Hauge, Aina Eide – Linn Gossé 7. Stine Skogrand 5 (2 str.), Maren Roll Lied 3, Tonje Løseth 3, Marie Liljegren 1, Julie Lygren 1, Bodil Sørheim, Hildigunnur Einarsdottir, Stine Lund Andreassen.
Toppscorer Byåsen: Tonje Nøstvold 8 (6 str.).
Utvisninger: Byåsen 2 x 2 min. Tertnes: 3 x 2 min.

 

TERTNES – BNTU MINSK 28–25 (24-24) (10–13)  etter straffer
Mål Tertnes: Maren Roll Lied 10, Linn Gossé 6, Stine Skogrand 5, Bodil Sørheim 3, Marie Liljegren 2, Tonje Løseth 2.
Toppscorer BNTU Minsk: Katarina Silitskaja 10.
Utvisninger: Tertnes ingen, BNTU Minsk 3 x 2 min.