Tertnes klar for finale – Tertnes

Tertnes klar for finale

Tertnes slo Oppsal 25 – 14 i kveldens semifinale, og er dermed klar for cupfinale i Oslo Spektrum lille nyttårsaften. Linn Gossè  lurte ballen bak oslolagets målvakt 8 ganger, og ble med det kampens toppscorer.
Oppsal manglet sin toppscorer Izabela Duda, og bar tydelig preg av det. Tertnes ledet fra start til mål og kunne leke seg til finalen i Spektrum.

Selv om Tertnes er midt inne i en tøff og viktig kampperiode, bar laget på ingen måte preg av det.
– Vi var ikke preget av kampprogrammet i det hele tatt. Vi startet kampen med å ha mye fokus på forsvarsspillet. Vi skulle ikke slippe dem til, og det følte jeg vi klarte. Det glitret ikke fremover, men bakover spilte vi veldig godt, sier Tore Johannessen til BA etter kampen. Nå står Glassverket for tur til helgen før det er VM-pasue og ikke ny kamp før finalen i Spektrum lille nyttårsaften.

Tertnes’  juniorer er som FyllingenBergen allerede klar for finale, og Tertnesdamene blir dermed 3. lag fra vest som skal i aksjon i hovedstaden på årets nest siste dag.
– Det føles veldig bra å gå helt til finalen. Cupfinalen er veldig stort i Norge så det er veldig morsomt å få være med på å gå hele veien til finalen, sier Tonje Løseth til BT.

Larvik, som måtte slite for seier (30 – 27) over Byåsen i kveldens andre semifinale, blir motstander for Tertnes.

Kampfakta

Tertnes – Oppsal 25 – 14 (12 – 7)

Mål Tertnes; Linn Gossè 8 (2), Tonje Løseth 5, Maren Roll Lied, Stine Skogrand og Marie Liljegren alle 3, Bodil Sørheim 2, Stine Lund Andreassen 1

Mål Oppsal; Frida Nåmo Rønning 4, Vanessa Tellenmark 3, Tina Camilla Magnus 2, Mathilde Spieler Palmers, Anniken Dahl Cristensen, Marthe S. Johansen, Nina Stokland og Jenny Handal Sneve alle 1

Utv; Oppsal 3×2 min.