Linn Gossé startet scoringene for Tertnes mot ungarske Ferncvaros og var sentral gjennom hele kampen, men bergenserne gikk tomme for krefter et drøyt kvarter før slutt. Tertnes tapte hjemmekampen 27-33 og er ute av Cup winners’ cup.

Det var optimisme i Tertnes-leiren etter avslutningen av kampen i Ungarn forrige helg, men laget fikk et skuffende tap i seriekampen i midtuka. Etter at Gossé sendte Tertnes i foringen, scorte Ferncvaros to kjappe og overtok ledelsen. Bergenserne ville imidlertid vise at de ikke fikk full uttelling på sjansene sist og igjen var det Gossé som sendte vertene tilbake i ledelsen etter snaut ti minutters spill.

Det ble jevnt og lagene fulgte hverandre i målprotokollen utover i oppgjøret. Linn Gossé var god for vertene og effektiv foran mål. I en periode før og etter pause nettet hun fire ganger, men med Zita Szucsanszki i spissen for ungarerne holdt det seg jevnt.

Forrige helg i Ungarn hadde gjestene vunnet 40-30 og trengte ikke å anstrenge seg for å gå videre.

Drøyt 12 minutter ut i 2. omgang hadde Marie Liljegren gitt Tertnes 20-19, men derfra og ut var det gjestene som overtok initiativet i oppgjøret. Det neste kvarteret tapte Tertnes 4-13 og gjestene var sju mål foran. Dermed var det ubønnhørlig slutt for E-cup for denne sesongen for Tertnes’ del.

FAKTA
4. runde Cup winners’ Cup
Tertnes – FTC Rail Cargo Hungaria (HUN) 27-33 (15-12), sammenlagt 57-73
Haukelandshallen
200 tilskuere
Målscorere Tertnes: Linn Gossé 9, Marie Liljegren 8, Maren Roll Lied 3, Stine Skogrand 2, Birgitte Karlsen Hagen 2, Bodil Sørheim 1, Hildigunnur Einarsdottir 1, Stine Lund Andreassen 1.
Toppscorer Ferencvaros: Zita Szucsanszki 9.
Utvisninger: Tertnes 3×2 min., Ferencvaros 4×2 min.