Håndballuken ble håndballfest! – Tertnes

Håndballuken ble håndballfest!

Så er håndballuken her vest over, etter dager på Sotra spekket med håndballaktivitet for lærevillige barn og unge, og avslutning i Sotra Arena med Postenligakamper med regionens håndballhelter i hovedrollene.

Håndballuka er et prosjekt Norsk Topphåndball, sammen med Norges Håndballforbunds lokale regioner, samt de lokale Postenligaklubbene, arrangerer for andre året på rad. Formålet er å få enda flere interesserte i klubbhåndballen, samt øke rekrutteringen. I vår region har Tertnes og FyllingenBergen allerede samarbeidet om kamparrangement i flere år, og det er nettopp dette samarbeidet som har bidratt til at man har sett på muligheten for å gjøre dette i flere byer/regioner der det finnes toppklubber på både dame- og herresiden.

Årets håndballuke startet lørdag, da spillere fra Tertnes og FyllingenBergen stilte på Sartor Senter med konkurranser og autografskriving. Det var stor aktivitet og masse besøkende i løpet av de 3 timene klubbene, sammen med Norsk Topphåndball, var på stand på kjøpesenteret!

Mandag startet med skoleturnering for 3. og 4. klassinger i Sotra Arena, arrangert av NHF Region Vest. For mange ble dette sitt første møte med håndballspill, andre var allerede «drevne». Men uansett nivå; deltakerne ga alt for laget sitt, veiledet av flinke lagledere (blant annet fra Tertnes og FyllingenBergen), og det var et yrende liv fra kl. 09:00 til 15:00 på denne annerledes skoledagen.

For mange ble det kun en kort pause før de var i gang i hallen igjen. Kl. 17:00 var det nemlig klart for åpen trening med Tertnes og FyllingenBergen, og hele 140 deltakere fikk instruksjon og gode tips fra heltene sine. Deltakeravgiften dekket både t-skjorte, ball og ikke minst billett til onsdagens håndballgalla, og på slutten av treningen ble det satt av god tid til å autografskriving og fotografering sammen med spillerne. Det ble forøvrig tatt mange bilder på alle arrangementene, og disse bildene er tilgjengelig på Tertnes Håndball Elites facebookprofil. I tillegg kan en finne mange bilder fra uken aktiviteter på Instagram med #håndballuka.


Skoleturnering i Sotra Arena mandag 10. mars