Åttemålsseier i håndballgallaen – Tertnes

Åttemålsseier i håndballgallaen

Foran nesten 1200 tilskuere på håndballgalla i Sotra Arena onsdag slo Tertnes Vipers 31-23. Med høyt tempo og offensivt forsvarsspill tok Tertnes tak i kampen fra første stund, og ledet 7-2 allerede etter 8 minutter spilt. Utover omgangen kom imidlertid Vipers mer inn i kampen, og selv om Tertnes scoret jevnt og trutt, klarte ikke laget å tette igjen bak, slik at stillingen var 16-14 5 minutt før pause. Imidlertid dro Tertnes fra igjen de siste minuttene, og lagene gikk til pause på stillingen 19-14.

Men i 2. omgang var det ingen tvil om at Tertnes skulle hale i land seieren, og uten å måtte anstrenge seg veldig, økte ledelsen jevnt og trutt utover omgangen, og laget vant på en dag med varierende prestasjoner. Men trener Tore Johannessen trakk spesielt frem unge Madeleine Hilby som på mange måter fikk sitt eliteseriegjennombrudd i denne kampen.

– Madeleine kom inn som et friskt pust, og bidro med tempo og smart forsvarsspill. I tillegg scoret hun fire mål.

To serierunder før slutt ligger Tertnes fremdeles på sølvplass. Nå venter først Nordstrand, og så Byåsen, i to tøffe bortekamper. Etter at det ordinære seriespillet er over søndag 23. mars, venter sluttspillet, og plassen laget havner på i serien, er avgjørende for når sluttspillkampene skal spilles.