Sakura avslutter i Tertnes – Tertnes

Sakura avslutter i Tertnes

Sakura Hauge har bestemt seg for å fortsette karrieren i Vipers Kristiansand.

Sakura startet sin håndballkarriere i Gneist hvor hun spilte fram til hun var 15 år. 

Da bar det til Østlandet hvor hun startet på Norges toppidrettsgymnas for å satse skikkelg på håndballen. Den gangen var det spill i Stabæk sammen med Linn Gossé som hun også gikk i klasse med.

Etter to år i Stabæk gikk turen videre til Nordstrand og Wang Toppidrett. Det ble ytterligere tre år på Østlandet før hun vendte nesen hjem igjen til Bergen og ble en del av Tertnes-laget. Fra høsten 2007 utgjorde Sakura Hauge, sammen med Malene Solheim, Tertnes sitt målvaktspar.

Siden den gangen har Sakura utviklet seg voldsomt og vært en viktig brikke i laget. Hun har på disse syv årene fått med seg fire bronsemedaljer fra serien, ett cupsølv og en bronse og ett sølv fra sluttspillet. 

– Jeg vil takke for syv fine år i Tertnes, sier Sakura Hauge som søndag tok bronsemedalje i serien sammen med resten av Tertnes-jentene.

Før det blir spill for Vipers, gjenstår enda noen kamper i Tertnes-drakten. 2.april starter sluttspillet hvor Tertnes er i pulje med Nordstrand og Glassverket. 

– Det er selvsagt trist at Sakura nå forlater oss. Men vi ønsker henne selvsagt fortsatt lykke til i Vipers, sier daglig leder i Tertnes, Lars Riis Ellingsen.

Prosessene med å få spillerstallen og trener på plass for kommende sesong fortsetter og intensiveres denne uken.

– Vi er fullt klar over at usikkerheten har vært stor i spillerstallen, og det at en av spillerne nå har valgt å skifte beite er nok dessverre en naturlig konsekvens av mange ting. Samtidig åpner jo dette mulighetene for andre og vil også kunne frigjøre midler fra vårt budsjett som kan omdisponeres, forteller Riis Ellingsen.