Linn Gossé klar for Randers – Tertnes

Linn Gossé klar for Randers

Linn Gosse har signert toårskontrakt med Randers HK fra Danmark. Linn Gosse har i flere år vært den mest profilerte spilleren i Tertnes, både på og utenfor banen. I den anledning har vi tatt en prat med Linn om hennes tid i Tertnes.

– Du valgte Randers og Danmark, men du fikk jo også tilbud fra andre land som Russland, Frankrike og Tyskland. Hvorfor akkurat Randers?

Randers ble riktig valg for meg fordi de spiller i det som er den beste ligaen i verden. Sportslig sett satser de veldig bra og Mads Brandt er en kreativ trener som jeg likte veldig godt. Samtidig er det en klubb som er veldig intim i en ikke altfor stor by, noe som er likt Tertnes og Bergen. Treneren så for seg at det kan bli litt toer-jobb i forsvar og samtidig syntes han at mine kvaliteter innover i banen var bra, så dette var noe som trakk meg til klubben. Tore har jo latt meg få utfolde meg på flere spilleplasser og det ser det ut som om det kan bli muligheter for her også.

– Du har vært en viktig spiller for Tertnes i mange år, hva kommer du til å savne mest med Tertnes?

Vennene mine! Lagvenninnene i Tertnes er utrolige. Ikke minst dugnadsgjengen som møter deg hver kamp med et stort smil. Hallen og alle rundt vil bli det største savnet.

– Hva er din den beste opplevelsen i Tertnes?

Det står mellom da vi denne sesongen slo Larvik på bortebane og Byåsen her hjemme. Mot Byåsen spilte vi det spillet vi står for, alle var gode og alt stemte!

– Hva har den vært den mest skuffende opplevelsen i Tertnes?

Tapet for Byåsen på bortebane. Har aldri grått i 2 timer i strekk før! Det var tungt da sølvet glapp, og vi visste at noen skulle gi seg og ikke spille sammen mer.

– I Tertnes har du vært en av de mest sentrale spillerne både på og utenfor banen, hvilken rolle tror du at du får i Randers?

Det blir spennende å se; tiden får vise. Skal ihvertfall være blid og glad utenfor banen!

– Hva er dine ambisjoner i din nye klubb?

Å utvikle meg som håndballspiller. Det å spille med andre landslagsspillere fra andre land, lære nye ting og få ny «input». Men mest av alt vinne kamper!

– Hva blir den største utfordringen med nytt land og klubb?

Haha, det må bli språket! Dette blir jo en ny utfordring for meg, så det å skape relasjoner med spillere både på og utenfor banen blir vel det viktigste.

– Du har signert en toårskontrakt med Randers, kan det være aktuelt å returnere til Bergen og Tertnes etter 2 år i Danmark?

Det er høyst aktuelt, ja. Dere får nok sett meg i Tertnes-drakten en gang til i fremtiden, det håper jeg ihvertfall!

Tertnes ønsker Linn lykke til i Danmark, og håper hun får oppleve nye, gode håndballøyeblikk i Randers!