Ny hjemmeseier – Tertnes

Ny hjemmeseier

Det ble en ny hjemmeseier for Tertnes da laget slo Nordstrand, for anledningen i Framohallen, i ettermiddag.

De to lagene møtte hverandre i to turneringskamper i august år, der den første kampen endte med 3-målsseier til Nordstrand og den andre uavgjort. Tertnes og Nordstrand skal også møte hverandre i europacupens cupvinnercup, så det var lagt opp til mye spenning foran dagens kamp, der det vinnende laget ville få et lite psykologisk overtak før cupvinnercupen braker løs i november.

1. omgang var jevnspilt, begge lag hadde endel tekniske feil, men Tertnes var hele tiden litt foran og gikk til pause med ledelse 14-12. I starten av andre omgang sa Tertnes takk for følget, og raskt var stillingen 18-13. Marie Davidsen sto godt hele kampen, ikke minst i andre omgang, og fikk fortjent bestemannsprisen for Tertnes. Forøvrig var alle Tertnes-spillerne var på banen, og ekstra kjekt var det at andrekeeper Malin Lindal Olaussen fikk sine første spilleminutter for Tertnes i dag.

Kampfakta
Tertnes-Nordstrand 29-20 (14-12)

Målscorere Tertnes:
Birgitte Karlsen Hagen 5 (4), Stine Ruscetta Skogrand 4, Tonje Løseth 4, Madeleine Hilby 3, Marie Liljegren 3, Maren Roll Lied 2 (2), Julie Lygren 2, Hildigunnur Einarsdottir 2, Jeanette Haga Holgersen 2, Bodil Sørheim 2.

Toppscorer Nordstrand:
Henriette Ekeland Svenningsen 5

Det var ellers flere resultater i de øvrige kampene i denne serierunden som tyder på at kampen om plassene bak Larvik vil bli tøffere og med flere lag involvert enn på lenge:

Larvik-HK Halden 33-16
Stabæk-Skrim 27-28
Byåsen-Oppsal 30-36
Glassverket-Vipers 25-14

Oppsal er for øyeblikket det eneste laget som står med tre spilte kamper, som har full poengpott, og nettopp Oppsal er motstander i neste seriekamp (borte 24. september). Men innen den tid er det cup- og 3. rundekamp, nærmere bestemt mot vår gode «nabo» Viking; denne kampen spilles førstkommende onsdag i Haukelandshallen kl. 19:45.