Dobbel bortekamp i e-cup – Tertnes

Dobbel bortekamp i e-cup

Spiller to kamper i Budapest i helgen

Tertnes er denne sesongen med i europacupens cupvinnercup, i likhet med forrige sesong. Også denne gangen skal vi spille mot Ferencvárosi Torna Club (FTC Rail Cargo Hungaria), laget som for tiden regnes som ungarsk damehåndballs lag nr. 2 (bak Györ), og også denne gangen er det i åttendedelsfinalen, Last 16, at ungarerne er vår motstander.

I fjorårssesongen ble det på vanlig måte spilt først en kamp borte i Budapest og så en kamp hjemme i Bergen, og begge kampene endte dessverre med relativt klare tap for Tertnes. I år kom det en henvendelse fra det ungarske laget om å spille begge kamper i Budapest, og etter forhandlinger om dekning av reiseutgifter, ble tilbudet akseptert av Tertnes.

FTC, som har flere ungarske landslagsspillere i sine rekker, som Zsuzsanna Tomori, har også den serbiske keeperen Katarina Tomasevic og den spanske toppscoreren fra EM-finalen mot Norge i desember 2014, Nerea Abaurrea Pena, med på laget. Så det er ingen tvil om at det blir en stor oppgave for Tertnes å avansere til kvartfinalene. Men uansett utfall får Tertnes-spillerne god internasjonal kamperfaring, og ikke minst god erfaring med det å få spille på bortebane i en hall fylt med elleville hjemmesupportere.

Kampene blir spilt lørdag kl. 18:15 og søndag kl. 19:15 (lokal tid) i FTCs hjemmearena i Budapest, og kampene kan følges på Viasat Sport/Viaplay.

Bildet over viser Madeleine med et godt grep rundt Tomori i kampen i Bergen i februar 2014, mens i bildet under hilser Sissel Nygård Pedersen, daværende assistenttrener for Tertnes, på sin tidligere lagvenninne fra tiden i Itxaco, Nerea Abaurrea Pena.