Tertnes ute av europacupen – Tertnes

Tertnes ute av europacupen

Stortap i Ungarn

Som ventet ble kampene i Budapest for tøffe for den unge og tynne Tertnes-stallen. Tidligere i sesongen har Jeanette Haga Holgersen måttet gi seg pga. skade og Einarsdottir har valgt å gå til Molde. I tillegg pådro Tonje Løseth seg en skulderskade for ca. en uke siden, slik at hun ikke var med til Ungarn, og under oppvarming foran første kamp i Budapest skadet Bodil Sørheim seg slik at hun ikke kunne spille noen av kampene i helgen. På toppen av dette fikk også Celine Sivertsen en skade tidlig i søndagens kamp, slik at denne kampen forløp uten noen innbyttere for utespillerne, og kun muligheter for keeperbytte.

Ungarske FTC hadde fullt trykk fra tribunen, og med flere sterke, erfarne landslagspillere ble det en alt for tøff oppgave å skulle avansere til kvartfinalene denne gangen. Men med unntak av 1. omgang i lørdagens kamp, uttaler trener Tore Johannessen at jentene jobbet og kjempet godt, og at det spesielt i søndagens kamp var mye bra spill å glede seg over for Tertnes.

Så resultatet til tross, Tertnes fikk god matching mot et av Europas beste klubblag, en verdifull erfaring å ta med videre både for laget som helhet og enkeltspillerne. Men Europa-eventyret er altså over for denne gang. Onsdag er det ny kamp i den hjemlige GRUNDIGligaen, da er det bortekamp mot Skrim på Kongsberg.

Kampfakta lørdag
FTC Rail Cargo – Tertnes 44-27 (21-10)
Cupvinnercupen, 8-delsfinale, 1. kamp i Budapest. Dommere: Tomislav Cindric og Robert Gonzurek, Kroatia.
Målscorere Tertnes: Stine Skogrand 6, Julie Lygren 6, Marie Liljegren 5, Celine Sivertsen 5, Maren Roll Lied 3, Madeleine Hilby 2.
Toppscorer FTC: Pena Abaurrea 11.
Utvisninger: FTC: 4×2 min., Tertnes: 3×2 min.

Kampfakta søndag
FTC Rail Cargo – Tertnes 41-26 (22-15), sammenlagt 85-53.
Cupvinnercupen, 8-delsfinale, 2. kamp i Budapest. Dommere: Tomislav Cindric og Robert Gonzurek, Kroatia.
Tertnes: Stine Skogrand 8, Maren Roll Lied 6, Birgitte Karlsen Hagen 6, Julie Lygren 4, Marie Liljegren 2.
Toppscorer FTC: Pena Abaurrea 8.
Utvisninger: FTC: 5×2 min., Tertnes: 1×2 min.

Sammenlagtresultat etter 2 kamper: Tertnes – FTC Rail Cargo Hungaria 53-85