Stabæk motstander i Haukelandshallen på onsdag – Tertnes

Stabæk motstander i Haukelandshallen på onsdag

Topp mot bunn

Det er på mange måter topp mot bunn som barker sammen på parketten i Haukelandshallen på onsdag. Tertnes har god flyt i seriespillet om dagen. Siste hjemmekamp, mot medaljerival Oppsal, endte 31–21, og tiden etter det har blitt tilbrakt på reisefot. Først en tur til Budapest og dobbeltkamp i e-cupen, der de to kampene nok best kan oppsummeres som en viktig erfaring og verdifull trening. På grunn av skader, spillere i avgang og en tynn stall fra før, var det ikke mange Tertnes-jenter med på flyet til Ungarn. Det var faktisk så få spillere at søndagskampen forløp uten innbyttere tilgjengelig for Tore Johannessen og co. Motstander var i tillegg FTC, laget som ligger på 2. plass bak Györ i ungarsk serie, og de gav seg ikke før resultattavlen viste 85–53 sammenlagt.

En skulle gjerne tro at et slikt tap ville prege laget i lang tid. Imidlertid synes det å ha hatt en positiv effekt på jentene, for allerede tre dager etterpå, i GRUNDIGliga-kampen mot Skrim Kongsberg, var det helt andre takter. Inspirert av re-debuten til evigunge Hege Vikebø, samt forsterkninger i kraft av at både Tonje Løseth og Celine Sivertsen var tilbake på banen, ble nok en motstander i GRUNDIGligaen slått med ti mål; 30-20. En ekstra bonus var det at seieren løftet Bergens-laget opp til 3. plass på tabellen.

For motstander Stabæk går ting imidlertid noe tråere. Der Tertnes kjemper om medaljer, kjemper bæringene om å redde det lille som er igjen av ære i toppdivisjonen, for de har nok for lengst begynt å forberede seg på en tilværelse i 1. divisjon. Laget står med kun ett poeng på siste ti kamper, som til overmål var det første poenget siden 26. september, og med kun tre poeng totalt denne sesongen, synes nedrykk uunngåelig. Laget innehar jumboplassen på tabellen, med 7 poeng opp til sikker grunn.

På den annen side er det en ting som er viktig å legge merke til ved onsdagens gjester. I sin siste hjemmekamp mot Byåsen scoret laget 31 mål. Lagets suverene toppscorer heter Thea Pettersen. Hun puttet 7 mot trønderne og har nettet 77 så langt i årets serie. Andre målfarlige bæringer er Marte Lunder; 6 mot Byåsen og 55 totalt og Line Bjørnsen med henholdsvis 4 og 49. Så det kan ligge an til at Marie Davidsen får svidd fingrene litt i dette oppgjøret.

Hjemmelaget må uansett finne seg i å leve med favorittstempelet før kampen. Som nevnt står laget med to strake timålsseire, har pene 5 – 0 – 2 på hjemlig parkett, og står med 187 – 159 i målforskjell, mens Stabæk kommer med 1 – 0 – 7 fra bortekamper og målforskjellen viser 170 – 258. Verdt å nevne at Stabæks eneste seier har kommet på bortebane, men det var tidlig i høstsesongen. Da de to lagene møttes i Nadderudhallen i oktober vant Tertnes 30–21.

Tekst: Erik Aadland-Rasmussen