Viktig bortekamp – Tertnes

Viktig bortekamp

Møter Byåsen på søndag

Førstkommende søndag drar Tertnes til Trondheim for å møte Byåsen i Nidarøhallen, en motstander Tertnes ofte har slitt med. I siste seriekamp i 2013/14 sesongen møttes lagene på samme bane. Byåsen vant 24-20 og sikret seg dermed sølvet i serien rett foran nesen på Tertnes. For øvrig trøndernes tiende strake seriesølv. Kampen i Haukelandshallen tidligere denne sesongen vant også Byåsen, da med 24-25.

Søndagens kamp har stor betydning med tanke på bronsemedaljene i årets serie. Før avkast har Tertnes like mange poeng, men en kamp mindre spilt enn tabellfirer Oppsal. En borteseier mot Byåsen vil gi et to poengs forsprang til Oppsal, mens Byåsen for alvor vil bli hektet av kampen om tredjeplassen i GRUNDIGligaen. Hjemmeseier vil derimot gjøre serieinnspurten meget spennende, med flere lag involvert i kampen om bronsemedaljene. Også statistisk sett kan dette bli et jevnt oppgjør. Byåsen står bokført med 4 – 1 – 3 på hjemmebane, mens Tertnes har 5 – 0 – 4 fra bortekamper.

Hjemmelagets tre største profiler heter Maren Gundersen, en linjespiller med 90 mål på 17 kamper, Emilie Hegh Arntzen, en sterk bakspiller som står med 81 mål på 18 kamper og Kristin Venn, kantspiller som har scoret 65 mål på 18 kamper. Se også opp for Teodora Tomac. Hun er mest benyttet som innbytter, men har scoret 38 mål på de ni kampene hun har fått på banen.

Avkast i Nidarøhallen er kl. 18:00 og oppgjøret vises direkte på TV2 Sumo (NB: Tertnes har fortsatt Sumo-abonnement til salgs).

Tekst: Erik Aadland-Rasmussen