Toppoppgjør i Haukelandshallen – Tertnes
Foto: Wim Hetland

Toppoppgjør i Haukelandshallen

På onsdag ser vi frem til det som kan bli sesongens mest avgjørende og spennende kamp på hjemmebane når Glassverket kommer på besøk i Haukelandshallen.

Spenningen omkring bronsemedaljene i GRUNDIGligaen lever i beste velgående, og på onsdag tar Tertnes imot Glassverket til toppkamp hjemme i Haukelandshallen. Selv om kun teori kan frata Glassverket sølvmedaljene i årets serie, kommer de garantert ikke til å ta lett på dette oppgjøret. Noe de heller ikke gjorde i Drammenshallen i november, da Tertnes tapte 32–18.

Det meste tyder på at dette kan bli en av GRUNDIGligaens tetteste og mest spennende kamper så langt. En kamp det bergenske håndballpublikum absolutt bør få med seg. Tertnes har kun tapt to ganger hjemme i år, mens Glassverket bare står med ett bortetap. Lagene har scoret nesten like mange mål i serien; Tertnes 504 mot Glassverkets 499, og begge har bare tre tap hver på siste ti ligakamper. I tillegg er lagenes to største profiler nokså jevngode; Stine Skogrand har scoret 102 mål så langt, ett mindre enn bortelagets Veronica Kristiansen som har 103. To andre profiler som bør nevnes er bakspillerne Jeanett Kristiansen og Kristin Nørstebø. Spenning knytter deg seg også til hvorvidt Glassverkets meget gode keeper, Guro Rundbråten, spiller denne kampen. Hun har vært matchvinner bakerst i mange kamper i år, men har ikke spilt i det siste.

For medaljejagende Tertnes bør det bli to poeng i denne kampen, ettersom de argeste rivalene, Byåsen og Oppsal, begge spiller hjemmekamper mot henholdsvis Halden HK og Vipers, som må anses å være betraktelig lettere motstand.

Tekst: Erik Aadland-Rasmussen
Foto: Wim Hetland