Vanskelig, men ikke umulig – Tertnes

Vanskelig, men ikke umulig

På torsdag møtes Tertnes og Vipers til returkamp i Haukelandshallen. Bortelaget har i utgangspunktet en ledelse på 5 mål og det skal bli tøft for Tertnes å ta det igjen. Tøft, men ikke umulig, og Tore Johannessen har lovet revansje.

Det skal en del positiv statistikk til for å tro på Tertnes-avansement på torsdag, og da er det jo gledelig å kunne presentere nettopp det. Riktignok har vi tapt begge GRUNDIGliga-kampene mot sørlendingene denne sesongen, og vi skal som nevnt hente inn fem mål. Men vi har også vunnet en cup-kamp mot Vipers, nemlig i høst da vi vant 27-23 i 4. runde.

Men på torsdag må det først og fremst hentes inspirasjon og motivasjon fra førsteomgangen i bortemøtet sist onsdag. Den var meget god, og Tertnes hadde garantert vunnet med to slike omganger den kvelden. For det andre må man tro på seg selv og den statistikken som viser at Tertnes er landets nest beste hjemmelag. Kun tre ganger har gjestende lag fått full pott her, men åtte kamper har endt med hjemmeseier. Nå møter vi GRUNDIGligaens 10. beste bortelag, som kun har vunnet tre ganger på reise. Siste bortekamp tapte de 19–23 for Storhamar, så fem mål er ikke ikke umulig å ta igjen for Tertnes. Hjemme har Tertnes scoret 308 mål, mens Vipers har sett 272 baller bak seg på bortebane.

Sist, men ikke minst, er statistikken Stine Skogrand representerer. Hun scoret 7 ganger i bortekampen mot Vipers, var GRUNDIGligaens 5. beste målscorer med 121, og kommer nok garantert til å bidra med mer nettsus i dette oppgjøret. Sammen med publikumsfavoritt Marie Davidsen, alle de andre bergenske favorittjentene og vårt lojale publikum, kan dette bli en thriller du ikke bør gå glipp av.

Kampstart i Haukelandshallen er kl. 18:00. I tillegg til å kjøpe billett i døren, kan det også forhåndskjøpes billetter her. I tillegg byr vi på studenttilbud med billett inkludert sushi; også denne billetten forhåndskjøpes på Ticketco.no (må bestilles innen tirsdag morgen).

PS:
Om du er av den pessimistiske typen, som ikke vil komme på kamp fordi du mener det allerede er avgjort, skal vi gi deg noen grunner til å ta turen til Haukelandshallen likevel: Ta farvel med Tonje Løseth, som skal spille i Tyskland fra høsten, og ikke minst takke hele laget for en fantastisk sesong. Men slår det til som vi håper, blir det ingen av delene; da ses vi igjen til ny kamp og semifinale allerede den påfølgende helg! Så kom på kamp; dette blir bra!

Tekst: Erik Aadland-Rasmussen