Den tilfeldige bronsevinneren – Tertnes

Den tilfeldige bronsevinneren

Da Tertnes fortsatt sto med kun én keeper på sensommeren, kom det en melding til Tore Johannessen.

ØIF Arendals keeper, Malin Lindal Olaussen, hadde akkurat flyttet til Bergen for å studere biologi. I jakten på en klubb å spille for her i byen, sendte hun en melding til sin trener i hjembyen Arendal om han kunne hjelpe henne å finne et lag. Tankene til Malin kretset da rundt Fana, Nordnes og andre klubber på nivå med ØIF. Overraskelsen ble derfor enorm da det var Tore Johannessen og Tertnes som tok kontakt.

– Jeg hadde akkurat flyttet til Bergen da jeg spurte trener Kjetil Øygarden om han kunne hjelpe meg med å finne en ny klubb å spille for. Men jeg hadde ingen anelse om at han skulle snakke med Tore, så det var en overraskende mulighet jeg ikke kunne si nei til.

Dermed ble det et år med spill i GRUNDIGligaen, med høydepunkter som E-cup kamper borte mot FTC Rail Cargo, spilletid mot Larvik, inkludert strafferedning mot Nora Mørk, og selvsagt bronsemedaljen. Ikke verst det, for en 20-åring som ble presentert som en «kriseløsning» da hun signerte.

http://www.ba.no/sport/haandball/article7574322.ece

Det har vel heller aldri lagt i kortene at det skulle bli mer enn denne ene sesongen i Tertnes for Olaussen. Hun ble hentet inn som backup for Marie Davidsen og skulle ta denne sesongen som læring og utvikling.

Den blide sørlendingen drar nå hjem for å spille for den nyopprykkede 1. divisjonsklubben Grane Arendal, men ønsker å takke for muligheten hun fikk i Tertnes. Hun har trivdes godt i klubben og vil innta målet i Arendal med viktige erfaringer og et høyere nivå enn da hun dro fra hjembyen i fjor høst.

Takk for innsatsen, Malin, og lykke til videre!

Tekst: Erik Aadland-Rasmussen
Foto: John Vint

20140914-154402-9909 - Photo John Vint (1)
Foto: John Vint