Lerøy og Tertnes Handballskule på Husnes – Tertnes

Lerøy og Tertnes Handballskule på Husnes

Tonje Løseth har nå reist til Tyskland for å bli proffspiller i Bundesligaklubben Tus Metzingen.

Men før hun dro hadde hun et siste oppdrag for Tertnes. Da var hun på Husnes der Tertnes i samarbeid med Lerøy og Kvinnherad Handballklubb (KHK) arrangerte Lerøy og Tertnes Handballskule med Tonje som hovedinstruktør. Det er andre gang at denne håndballskolen arrangeres på Husnes, og selv om noen av de lokale spillerne allerede hadde reist på ferie, var det mange som ønsket å bli trent av den kommende Tysklands-proffen. Dermed ble det økter for både de yngste og de litt eldre i KHK, og det ble servert sunn, god lunsj med herlige fiskeburgere fra Lerøy.

At håndballinteressen i kommunen er stor er det ingen tvil om, og Tertnes har gjennom flere år samarbeidet med KHK på ulike områder. I tillegg til håndballskoler, har Tertnes gjennomført klubbesøk og treningsleirer på Husnes, godt tilrettelagt av KHK. Og i 2009 sørget Tertnes for europacup-håndball for kvinnheringene, da 2. runde i EHF-cupen ble lagt til Husneshallen, med motstander SPES Kefalovrisos fra Kypros og dommere fra Nederland. Blant de første KHK-jentene som ble trent av Tertnes-spillere på klubbesøk, var nåværende Viking-spiller Tina Abdulla. Spesielt kjekt er det da at Tina nå er klar for sitt første mesterskap med juniorlandslaget, noe som er bevis på at håndballsatsingen på Husnes har gitt resultat.

Vi i Tertnes håper på et fortsatt godt samarbeid med Kvinnherad Handballklubb og håper at vi kan komme tilbake med Lerøy og Tertnes Handballskule også neste sesong!

Husnes6-200615

Husnes1-200615