6. plass til juniorjentene i EM – Tertnes

6. plass til juniorjentene i EM

Ett mål skilte Norge fra å få spille semifinale i EM for juniorer, og til slutt ble det 6. plass for Tore og jentene.

Norge møtte Ungarn i mellomspillet, en kamp som Norge måtte vinne for å sikre seg semifinaleplass. På tross av en fantastisk opphenting av de norske jentene, ble det «bare» uavgjort 25-25, dermed var det Ungarn som fikk spille semifinale. For Norge ble det plasseringskamper, og etter først å ha slått Montenegro 29-27, ble det tap mot Tyskland (27-29) i kampen om 5. plassen. Trener Tore Johannessen var mellomfornøyd med avslutningskampen i mesterskapet, og han sier dette til handball.no:

– Etter en jevn start kom vi bak med 2-3 mål midtveis i første omgang, og kampen gjennom måtte vi jobbe for å ta igjen disse målene. Vi gjorde en god kamp, men kom aldri helt opp mot vårt beste nivå i forsvarsspillet. Samtidig spilte Tyskland, som er sølvmedaljevinnere fra fjorårets VM, taktisk klokt og disiplinert i sitt angrepsspill.

– Totalt sett i mesterskapet har vi vist mye bra, blant annet manglet vi ett mål mot Ungarn til å spille semifinale. Vi ser stort potensiale i dette laget og ser fram mot kommende sesong for å utvikle oss videre sammen, avsluttet Johannessen.

Her er en liten hilsen fra Kjerstin Boge Solåas og Malene Sælensminde Bergset, som sammen med trener Tore, var Tertnes’ representanter på laget:

«Hei! 🙂
Etter 2 uker i Valencia er sommerens mesterskap over. Vi endte på en 6. plass etter 7 spilte kamper. Det har vært varme dager med mye trening, kamper og litt shopping. Vi gleder oss til å komme hjem og starte siste del av sesongoppkjøringen sammen med Tertnes-jentene! 🙂
Hilsen Kjerstin og Malene»